Vyloučený poslanec ODS Úlehla si znovu vyřizuje účty s Kubou a dalšími

22.08.2013 9:43

Poslanec vyloučený z řad ODS Tomáš Úlehla, který opustil jednací sál sněmovny před klíčovým hlasováním o důvěře Rusnokově vládě, se na svém facebookovém profilu vymezil vůči článku ZlínskéhoDeníku.cz. Odmítá tvrzení, že stál za koncem vlády pravicové trojkoalice vedené občanskou demokracií.

Vyloučený poslanec ODS Úlehla si znovu vyřizuje účty s Kubou a dalšími
Foto: ods.cz
Popisek: Poslanec za ODS Tomáš Úlehla

Zlínská odnož on-line Deníku.cz píše, že demise Petra Nečase po propuknutí kauzy šéfky jeho kabinetu Jany Nagyové byla prvním zdrcujícím úderem pravicovému vládnutí v České republice. Ten však prý nebyl pro pravicovou koalici úplně smrtelný, "lékem" mohla být "stojedničková" většina, která by zaručila možnost návratu pravicové vlády vedené Miroslavou Němcovou.

Veškeré naděje ale podle Deníku.cz brzy zhatil právě poslanec ODS Tomáš Úlehla, který se rozhodl hlasování neúčastnit, čímž tzv. "stojedničku" rozbil. Pro úplnost nutno podotknout, že tak učinil i jeho kolega Jan Florián, který byl ze strany rovněž vyloučen.

Podle Úlehly je to nesmysl

Vůči tvrzení, že stál za definitivním pádem pravicové vlády, se Úlehla ostře vymezuje na svém profilu na sociální síti Facebook.

"Za koncem vlády vedené premiérem Nečasem jsem rozhodně nestál!!! To je přeci nesmysl, vždyť to položil, byť pod tíhou oprávněné kritiky, zcela sám, a bez jakékoliv snahy o alternativní řešení!!! Díky mně rozhodně žádná '101ka' nezanikla - na vyjádření nepodpory vládě Jiřího Rusnoka nebyla přeci vůbec zapotřebí!!!" napsal Úlehla s tím, že úřadující předseda ODS Martin Kuba měl jeho ujištění, že co se týká hlasování o podpoře Miroslavy Němcové, může s jeho hlasem počítat na sto procent.

Totéž prý Úlehla tvrdil ještě v den, kdy se na Výkonné radě ODS hlasovalo o jeho vyloučení ze strany na návrh předsedy regionální. To považuje bývalý občanský demokrat za neprávoplatné, protože nevidí oporu ve stanovách strany, a chystá patřičné kroky. "Proto považuji takové vyloučení z ODS za neprávoplatné, budu se odvolávat ke smírčímu výboru ODS, ale zatím nemohu, jelikož dosud mi nikdo z vedení ODS ani písemně, ani jinak oficiálně zrušení mého členství neoznámil," napsal poslanec.

Co přesně napsal Tomáš Úlehla na svůj Facebook:

Za koncem vlády vedené premiérem Nečasem jsem rozhodně nestál!!! To je přeci nesmysl, vždyť to položil, byť pod tíhou oprávněné kritiky, zcela sám, a bez jakékoliv snahy o alternativní řešení!!! Díky mně rozhodně žádná "101ka" nezanikla - na vyjádření nepodpory vládě Jiřího Rusnoka nebyla přeci vůbec zapotřebí!!! Úřadující předseda Martin Kuba měl mé ujištění, že co se týká hlasování o podpoře Miroslavy Němcové, pokud by byla pověřena prezidentem k sestavení vlády, může s mým hlasem počítat na 100 %, totéž jsem mu telefonoval ještě i druhý den před zasedáním VR ODS, kde mne následně předseda Regionální rady ODS Zlínského kraje Libor Lukáš zcela nekompetentně, bez opory ve Stanovách ODS, navrhnul jménem zlínského místního sdružení ODS, kde "jsem" členem, na vyloučení?!?! Proto považuji takové vyloučení z ODS za neprávoplatné, budu se odvolávat ke smírčímu výboru ODS, ale zatím nemohu, jelikož dosud mi nikdo z vedení ODS ani písemně, ani jinak oficiálně zrušení mého členství neoznámil...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…