Vypadni, nemáš tu co dělat. Šéf běloruského fotbalu vyhoštěn z ČR

01.12.2021 14:20

Předseda Běloruské fotbalové asociace Vladimir Bazanov, který v Česku doprovázel ženský národní tým, musí opustit naši vlast. Nařídila mu to česká policie, čas má do dnešního dne. S krokem policie vyjádřil pro Deník N souhlas i ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek (ČSSD). Podle jeho slov nemají v Česku podporovatelé Alexandra Lukašenka co pohledávat.

Vypadni, nemáš tu co dělat. Šéf běloruského fotbalu vyhoštěn z ČR
Foto: mzv.cz
Popisek: Ministerstvo zahraničních věcí

Bazanov byl v Česku i se svou manželkou. Zadrženi byli v Moravskoslezském kraji kvůli podezření, že v republice nemá co pohledávat.

„Při pobytové kontrole bylo zjištěno, že nesplňují požadavky stanovené opatřením Ministerstva zdravotnictví v souvislosti s podmínkami vstupu do České republiky a byl jim udělen výjezdní příkaz do 1. prosince 2021,“ uvedla pro Deník N mluvčí policie Pavla Jiroušková. Bazanov s manželkou tak musí během dnešního dne opustit Česko.

Zastání se nedočkal ani na resortu zahraničních věcí – ministr v demisi Kulhánek jasně uvedl, že pokud jsme danou osobu poslali pryč, je jasné, že tady nemá co pohledávat. „Neměl by tu být navíc i proto, když je na sankčním seznamu našich spojenců,“ dodal na adresu Bazanova Kulhánek. Bazanov dlouhodobě podporuje běloruskou hlavu státu Alexandra Lukašenka.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…