Vyšel jsem z restaurace a hned na mě skočili. Paroubek vypráví, co zažil kvůli kauze Marka Dalíka

01.07.2014 11:24

Expremiér Jiří Paroubek (LEV 21) na stránkách serveru Vaše věc reaguje na článek Tomáše Syrovátky, který vyšel v deníku MF Dnes a týkal se soudu s lobbistou Markem Dalíkem. Politik se usmívá nad redaktorovou „předvídavostí" a připomíná, že ještě před čtyřmi lety psal deník sérii článků, které vycházely z hypotézy, že lumpem v kauze pandurů je právě Paroubek.

Vyšel jsem z restaurace a hned na mě skočili. Paroubek vypráví, co zažil kvůli kauze Marka Dalíka
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Redaktor MF Dnes se v článku s titulkem „Svědek: Dalík psal výši úplatku na ubrousek" chlubí tím, že deník přinesl odhalení v kauze pandurů již před čtyřmi lety. Této předvídavosti se Paroubek vysmívá. Být prý na místě redaktora, mlčí o článcích z února 2010 jako ryba. Tyto články totiž podle něj vycházely z pracovní hypotézy, „že lumpem v kauze Pandury - no jak jinak tři měsíce před volbami - je Jiří Paroubek, tehdejší předseda sociální demokracie".

Komando MF Dnes pod vedením téhož T. Syrovátky prý kroužilo v těch dnech kolem Lidového domu a číhalo na každý politikův pohyb. „Jen jsem vylezl z restaurace, už mě investigativní pan Syrovátka zavalil otázkami typu: 'Vsdéte sé, nýc se fám nésztane.' Pokud bych jakkoli reagoval, bylo by to špatně. Bylo by to vlastně přiznání, a nevěděl jsem, k čemu," popisuje nepříjemnou situaci předseda strany LEV 21.

Rozhodl se zachovat chladnou hlavu a „neposlat komando vedené T. Syrovátkou někam". V téhle válce nervů prý ale udělala chybu MF Dnes. Tehdejší zástupce šéfredaktora si totiž prý po čtyřech letech „vzpomněl", že když přicházel za Paroubkem dělat 13. května 2006 rozhovor do Kramářovy vily, vyšli z jeho pracovny lobbisté Steyru, rakouské zbrojovky.

Paroubek zajistil důkaz o svojí nevině

Po této informaci prý zavládla v Lidovém domě pohřební nálada a vypadalo to prý dokonce tak, že MF Dnes utkala nitky svých „vyšetřování" tak perfektně, že nezbývá nežli se střelit do hlavy. Nicméně Paroubek z toho vyšel jako vítěz.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

„Požádal jsem svůj sekretariát, aby v archivu vyhledal, jaký jsem měl ten den opravdu program. A zjistil jsem potěšující okolnost, že již od předchozího dne jsem se účastnil konference EU – Latinská Amerika ve Vídni. Protože to byla konference za účasti premiérů a hlav států, musel jsem tam být fyzicky přítomen," připomíná.

Celý článek na serveru Vaše věc čtěte ZDE.

Nato byl pozván do České televize, aby jej prý redaktor Železný spolu s jiným zástupcem šéfredaktora MF Dnes Kubíkem „dorazili". Paroubek za sebe poslal svého spolustraníka Jaroslava Tvrdíka, který novinářům sdělil skutečnost, že Paroubek nemohl být na dvou místech najednou.

„A mé rozpracovávání ze strany MF Dnes skončilo. A to tak, že nadobro. Nechci se MF Dnes ani T. Syrovátkovi vysmívat, že v únoru 2010 trefili kozla, ani proto, že ten, o kom tehdy jako o pachateli neuvažovali (M. Dalík), stojí dnes před soudem. Chtělo by to ale alespoň drobnou, droboučkou omluvu ze strany MF Dnes. Je toho MF Dnes ve vlastnictví A. Babiše schopná?" ptá se závěrem politik.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…