Vyšetřování exmanažerů MUS pokračuje. Neuspěli se stížností

19.04.2013 12:46

Manažeři Mostecké uhelné společnosti (MUS) mají smůlu. Nejvyšší státní zastupitelství zamítlo jejich stížnosti na zahájení trestního stíhání a kauza bude pokračovat, informuje o tom deník Právo. Šestice stíhaných mužů měla státu způsobit škodu za miliardy korun. Skon exmanažera Luboše Měkoty, který zemřel v březnu, situaci vyšetřovatelům poněkud komplikuje.

Vyšetřování exmanažerů MUS pokračuje. Neuspěli se stížností
Foto: Hans Štembera
Popisek: Okraj uhelné pánve

„Státní zástupce dospěl k závěru, že usnesení o zahájení trestního stíhání bylo policejním orgánem učiněno v souladu se zákonem a že je odůvodněno konkrétními skutečnostmi, které byly dosud v průběhu rozsáhlého prověřování a vyšetřování zjištěny, a to jak v rámci řízení vedeného v ČR, tak ve spolupráci se zahraničními justičními orgány,“ prozradila mluvčí Nejvyššího státního zastupitelství Helena Markusová.

Stíhání je ukončeno jen v případě někdejšího manažera Luboše Měkoty, který zemřel na počátku března tohoto roku. Advokát Měkoty již požádal o uvolnění klientova majetku, který původně zajistila policie. Odborníci však musí vyřešit otázku, zda advokát může jednat jménem již zesnulého klienta. Platí ještě jeho plná moc?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…