Vyškrtněte „znásilnění“ ze zpráv! V německém Kolíně znovu ožil skandál kvůli sexuálním útokům na ženy

08.04.2016 9:50

Německá policie v Kolíně nad Rýnem údajně dostala rozkaz. Z vysokých míst přišel oběžník, ve kterém bylo napsáno, že se nemá psát o znásilnění. Podle policistů se jednalo o přání ministerstva vnitra, aby bylo toto slovo vyškrtnuto ze všech záznamů o silvestrovských útocích. Informuje The Independent.

Vyškrtněte „znásilnění“ ze zpráv! V německém Kolíně znovu ožil skandál kvůli sexuálním útokům na ženy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jedno ze zbudovaných bezpečnostních míst pro ženy

Kolínská policie tvrdí, že po hromadných útocích ze silvestrovské noci oběhla všemi odděleními zpráva, ve které stálo, jak se má o útocích informovat. Hlavně nikde nepsat nic o znásilnění.

Newsletter nadepsaný „znásilnění, sexuální obtěžování, krádeže, spáchané velkými skupinami cizinců“ tak byl prvním náznakem toho, jaký povyk celá událost vyvolá v médiích.

Podle kolínských novin Express volalo na místní policejní stanice kontrolní centrum státní policie s tím, že mají buď stáhnout svoje reporty, či v nich vynechat slovo „znásilnění“. Státní policie to přitom podala jako přání zemského ministra vnitra Ralfa Jägera.

Následné zakrytí zpráv pak vyvolalo skandál, který nejenže působil nepříjemnosti Jägerovi samotnému, ale stál i místo oblastního šéfa policie Wolfganga Alberse.

Policie však ve finále odmítla rozkaz uposlechnout a nechala své reporty v původním znění i se slovem „znásilnění“.

Opozice nyní volá po Jägerově odvolání, ten se však brání a tvrdí, že k žádnému zatajení informací nedošlo, přiznal však, že proběhla „profesionální diskuze“ ohledně „klasifikace“ přečinů, ke kterým došlo v průběhu silvestrovské noci.

„Není pravda, že by se znásilnění, ke kterým došlo o silvestrovské noci v Kolíně, měla ututlávat,“ řekl Jägerův mluvčí pro Westdeutsche Allgemeine Zeitung.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…