Vysoký turecký duchovní vyhlásil fatvu: Zabíjejte militanty z Islámského státu

24.07.2015 13:02

Populární kazatel Ahmet Mahmut Ünlü vydal dobrozdání, neboli fatvu, ve které povoluje zabíjet militantní členy Islámského státu. Zprávu přinesl slovenský server Hlavnespravy.sk.

Vysoký turecký duchovní vyhlásil fatvu: Zabíjejte militanty z Islámského státu
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

Tento televizní kazatel se proslavil již před nedávnem, když prohlásil, že islám nezakazuje orální sex. Nyní označil islamisty za psy z pekla a povolil zabíjení příslušníků extremistické organizace Islámský stát.

Ve sloupečku pro deník Vahdet napsal Ünlü doslova toto: „Pokud na ně narazíte, zabte je, jako byste bojovali s kmenem Ádů a Iramů.“ K tomu ještě dodal výrok proroka Mohameda, tedy jeho parafrázi, ve které řekl, že ti, kteří zabijí příslušníky Islámského státu, budou odměněni, a ti, kteří naopak budou islamisty zabity, se stanou mučedníky. 

  • Původní text čtěte ZDE

Ünlümu za jeho výroky vyhrožoval Islámský stát v minulosti smrtí. Turecké úřady mu proto přidělily ochranku, Ünlü však tehdy podotkl, že pokud jej má Alláh na seznamu, zemře tak či tak, pokud na seznamu není, islamisté jej nezabijí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…