Vystrčil na Hrad? Nejste první, kdo se mě na to ptá...

04.09.2020 8:00

Cesta předsedy Senátu Miloše Vystrčila na Tchaj-wan se pomalu chýlí ke konci. V rozhovoru pro CNN Prima News prozradil, že výhružky ze strany Číny mu nejsou příjemné. Došlo i na jeho případnou kandidaturu na prezidenta.

Vystrčil na Hrad? Nejste první, kdo se mě na to ptá...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda Senátu Miloš Vystrčil

Miloš Vystrčil (ODS) ještě stále pobývá s devadesátičlennou delegací na ostrově Tchaj-wan. Čína s jeho cestou opakovaně vyjádřila hrubý nesouhlas. Zazněly i výhružky, že český politik zaplatí za svou cestu vysokou cenu. Čínský ministr zahraničí Wang I při návštěvě Berlína konstatoval, že Vystrčil překročil červenou čáru, kterou si stanovila komunistická země

Vystrčil se proti výrokům čínských komunistů opakovaně ohradil. Přiznal však také, že tento tlak vnímá a že mu rozhodně není příjemný. Na druhou stranu ho potěšila podpora, které se mu dostalo ze zahraničí, z Francie, z Německa či ze Slovenska i od části české veřejnosti. „Vidím, že lidé v České republice znají cenu svobody a věří tomu, že když někdo mluví v jiné zemi o svobodě, tak je to důležité,“ řekl.

Miloš Vystrčil

  • ODS
  • PROFIL NENÍ POUŽÍVÁN.Případné dotazy na kontakty v Detailech
  • předseda Senátu

Od moderátorky Marie Bastlové dostal také otázku, zda tato cesta na Tchaj-wan není vlastně není jakousi předehrou k případné kandidatuře na Hrad.

„Vy myslíte, že jsem si to všechno promyslel tak, abych to potom mohl odstartovat? Ne, není to tak,“ pravil Vystrčil. Jenže potom svou případnou prezidentskou kandidaturu přímo nevyloučil.

„Nejste první, kdo se mě na to ptá. Já říkám, nechme to nyní být, dělejme tu práci, kterou máme před sebou, snažme se ji udělat co možná nejlépe a poté, až to celé dopadne, zamysleme se nad tím, co a jak se stalo, proč se tak stalo, co je ještě potřeba udělat a pak budu třeba komentovat i tu vaši otázku, kterou jste mi položil,“ uzavřel své vystoupení Vystrčil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…