Vytáhne ANO z klobouku dalšího boháče? Dnes se rozhodne o možném nástupci Krnáčové

16.07.2018 6:41

Vedení hnutí ANO dnes rozhodne o změně volebního lídra pro Prahu, učiní tak pouhé dva týdny před ukončením přijímání kandidátek do podzimních komunálních voleb. Hnutí zvažuje, že poslance ANO Patrika Nachera, který vzešel jako jednička z vnitrostranického referenda, nahradí spolumajitel firmy Fincentrum Petr Stuchlík. Šéf hnutí ANO Andrej Babiš o změně hovoří jako o cestě, kterou hnutí přivede novou tvář a posílí kandidátku.

Vytáhne ANO z klobouku dalšího boháče? Dnes se rozhodne o možném nástupci Krnáčové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš

I když o kandidátce definitivně rozhodne výkonný výbor hnutí dnes, Nacher na základě svých informací počítá s tím, že bude vyměněn. Informoval o tom v pátek. Stuchlík uvedl, že Praha potřebuje do svého čela zkušeného manažera. Podnikatel založil a vybudoval společnost Fincentrum, která se zabývá finančním poradenstvím. Firma loni zvýšila tržby v tuzemsku meziročně o desetinu na 1,21 miliardy korun.

Anketa

Kdo je lepší člověk?

hlasovalo: 11595 lidí

Nachera jako kandidáta na primátora vybrali pražští členové ANO v referendu, podle stanov hnutí nicméně může vedení do podoby kandidátek zasáhnout. Komplikace při výběru kandidáta na primátora mělo ANO v Praze i před posledními komunálními volbami v roce 2014. Kandidátku v Praze měl původně vést bývalý primátor Jan Kasl, další variantou byla podnikatelka Martina Schopperová. Nakonec byla jedničkou Adriana Krnáčová, která se po vítězství ve volbách ujala místa primátorky. Letos kandidovat nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …