Výtvarník vyhrál soutěž na nové logo. Své kritiky v karikatuře nakreslil jako exkrementy

26.06.2015 13:30

V severočeské metropoli to opět vře. Tentokrát ale nejde o problematiku s nepřizpůsobivými obyvateli, ale o nové logo odboru „Strategie rozvoje města Ústí nad Labem“. Vítězný návrh se totiž stal terčem desítek kritiků. Autor na vášnivé a mnohdy sprosté reakce reagoval nevybíravě. Kritiky ve své nové karikatuře ztvárnil jako exkrementy. Informoval o tom server Lidovky.cz.

Výtvarník vyhrál soutěž na nové logo. Své kritiky v karikatuře nakreslil jako exkrementy
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Podle něj se vítězný návrh stal terčem kritků a vtipálků. „Nevěřím. To musí být apríl nebo co,“ komentoval vítězné logo na Facebooku například uživatel Jiří Vilímek. „Když už i lidi z Ústí říkají, že je to hnus, tak to je pak hodně špatný,“ podotýká diskutér Otto Libal. Podobně kritických komentářů jsou desítky.

Autorem vítězného návrhu je karikaturista Radek Fetter. „Takové reakce jsou asi normální. Kdyby to vyhrál kdokoliv, vznikne asi stejná diskuze,“ myslí si.

Na negativní ohlasy zareagoval karikaturou, na které přirovnává kritiky k exkrementům.

Logo zmíněné organizace se zřejmě do roku 2020 nezmění. „Rozhodnutí komise jsou konečná, nelze se proti nim odvolat a ani je podrobit soudnímu přezkumu,“ píše se totiž v soutěžních materiálech.

Celý text je ZDE

Z facebookových stránek Radka Fettera vyplývá, že jde o výtvarníka s přinejmenším zvláštním smyslem pro humor. Na své zdi má zveřejněnou například reklamu, kterou nakreslil pro jedno ústecké kadeřnictví. Na ní je vyveden zarostlý zákazník sedící v křesle, u něj stojí blonďatá kadeřnice s motorovou pilou v ruce. V diskusi na sociální síti se pak Fetter svěřil, že měl ve škole z kreslení trojku.

Facebookový profil Radka Fettera je ZDE


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…