Významný spolupracovník Tonyho Blaira: Vezměte všechny uprchlíky a přivezte je civilizovaně do Evropy

14.05.2016 21:52

Bohaté západní země by měly přijmout šest milionů nejzranitelnějších uprchlíků, tvrdí bývalý britský ministr zahraničí David Miliband. Informoval o tom britský list The Guardian, český překlad přinášejí Britské listy.

Významný spolupracovník Tonyho Blaira: Vezměte všechny uprchlíky a přivezte je civilizovaně do Evropy
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

David Miliband, bývalý labouristický ministr zahraničí a nynější ředitel humanitární organizace International Rescue Committee, požaduje, aby svět skoncoval se systémem uprchlických táborů a zreformoval humanitární instituce, „které byly utvořeny pro řešení problémů včerejška, nikoliv zítřka“.

Celý text je ZDE.

Bohaté státy by měly podle Milibanda přijmout nejzranitelnějších deset procent ze 60 milionů uprchlíků. Miliband hovořil o táboře Dabaab, což je největší světový uprchlický tábor, v němž v Keni žije 330 00 Somálců.

Miliband požadoval „nové narovnání“ pro chudší země světa, které hostí uprchlíky, a dodal: „Nová dohoda je, že menší počet lidí, pravděpodobně asi deset procent uprchlíků, těch nejzranitelnějších, by měl být přesunut do bohatších zemí Západu a jinde v důsledku toho, že potřebují lékařskou pomoc, že jsou to sirotci a tak dál. Ale pro drtivou většinu lidí je jediná reálná naděje, aby se stali produktivními občany zemí, do nichž uprchli. To je obrovský úkol pro tyto země, ale můžeme zajistit, že dostanou mezinárodní finanční podporu a vybudují svou ekonomiku. Pak by vznikla šance, že bychom se mohli vyhnout takové situaci, jaká existuje v Dabaabu, kde držíme dlouhodobě lidi za podmínek, které se stávají magnetem pro kriminalitu, o terorismu nemluvě.“

Keňská vláda ale oznámila, že chce poslat všechny uprchlíky v Dadaabu, což je obří stanové město, zpět do Somálska, protože prý jsou v táboře teroristé. Miliband na to nereagoval.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…