Výzva vládě od Pirka, Šmuclera, Hnízdila a dalších: Přestaňte lidi strašit

29.03.2021 18:17

Zítra se má prý projednávat petice, pod níž jsou podepsáni lékaři jako prof. Pirk, docent Šmucler či lékař Jan Hnízdil. A tak zformulovali stanovisko v šesti bodech, mezi něž patří uklidnění obyvatelstva a zrušení nelogických a kontraproduktivních opatření. Jako například plošného testování nebo nošení roušek venku. Celé stanovisko, i s otázkami přednesl MUDr. Vladimír Čížek a nafilmoval režisér Igor Chaun.

Výzva vládě od Pirka, Šmuclera, Hnízdila a dalších: Přestaňte lidi strašit
Foto: Repro Youtube
Popisek: Mudr. Vladimír Čížek, signatář Otevřeného dopisu lékařů vládě, parlamentu a médiím

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

Již před nějakou dobou byla zveřejněna petice lékařů proti nesmyslným opatřením vlády. Jak informoval její signatář, doktor Hnízdil, tuto petici podepsalo digitálně 76 500 občanů a na papíře přibližně 4600 občanů. Hnízdil uvedl, že podpisy doručil do Poslanecké sněmovny v prosinci. Bylo mu řečeno, že petice bude projednána na konci ledna nebo začátkem února. Pak průběžně urgoval. Nakonec byl určen zpravodaj, kterým byl ustanoven bývalý ministr Adam Vojtěch. Hnízdil uvedl, že zde je problém, protože bývalého ministra žaluje pro pomluvu kvůli sestře, o které prohlásil, že zavlekla covid na oddělení. Nakonec se dozvěděli, že by se petice mohla projednávat 30. 3. 2021, ale kvůli lockdownu pouze on-line. Pokud by trvali na fyzické přítomnosti, je termín v nedohlednu. A tak se rozhodli jednat a představit stanovisko petentů.

Představení petice pak připadlo MUDr. Vladimíru Čížkovi, ambulantnímu specialistovi a předsedovi jedné z multicentrických etických komisí. Čížek podotkl, že své funkce uvádí kvůli tomu, protože jeden primář o funkci kvůli vyjádřením přišel. Srovnal počet petentů jejich petice a iniciativy Sníh a postěžoval si, že těmto expertům je nasloucháno mnohem více, i když ani není známo, kolik za nimi stojí lidí.

Představil 6 bodů petice, tedy uklidnit obyvatelstvo, přestat se strašením, opuštění plošných opatření, zredukování povinnosti nosit roušky na místa, kde je to opravdu potřeba, opuštění testování bezpříznakových, zabránění povinné vakcinaci a práci na obnovení zdevastovaného hospodářství.

Vytkl, že se růst nakažených nepravdivě označuje za exponenciální. A také to, že se počítají pozitivní testy místo skutečně nemocných pacientů. Nemluvě o směšování úmrtí s covidem a na covid. A jmenoval další metody vyvolávání strachu, cíle i citáty z roku 2009, kdy „řádila“ prasečí chřipka. Apeloval, aby lidi neděsili lékaři, ale obrátil se v tomto směru i na politiky.

Čížek také přidal příklady zemí, kde lockdown nefungoval, případně se musel opakovat. Mírná opatření jsou podle něho a zdrojů stejně účinná, jako tvrdá opatření. Nemohla chybět kritika systému PES, kterým se vláda stejně neřídí. Čížek konstatoval, že vláda dělá drahá a drastická opatření, ale virus se stále šíří. Tedy opatření jsou nebezpečnější než samotný vir. Dle Čížka je bláznovství praktikovat něco, co už několikrát selhalo, tedy lockdowny.

U roušek se Čížek oháněl grafem, kde země bez povinnosti nosit roušky na tom byly lépe, než ty, které tuto povinnost zavedly. A dodal, že roušky vlnu nemoci nezastavily. Doplnil, že nejsou ani spolehlivé studie, co se týče efektivity roušek v zabránění šíření covidu a podle studií není ani rozdíl mezi nošením roušek a respirátorů.

U testování se pozastavil nad tím, že oba druhy testů, které se používají, jsou nevhodné k plošnému testování, přesto se používají. Navíc, jak se prý už ukazuje, testování bezpříznakových zdržuje od testování těch, kdo příznaky mají. Nemluvě o důsledcích toho, když test vyjde falešně pozitivní. Tudíž by se testy měly používat cíleně.

Upozornil, že co se týče vakcín, jsou schváleny pouze podmínečně a skutečné dokončení studií bude nejdříve v roce 2022. Tudíž by se neměly nařizovat plošně. Varoval, že propagátoři vakcín také šíří dezinformaci, že vakcína chrání lépe než prodělání nemoci, což je nesmysl. Varoval před experty, kteří dokážou schválit naprostou hloupost a v tomto ohledu brojil proti covid pasům a varoval, kdyby se měly používat pro cokoliv jiného než pro cesty do zahraničí, například pro návštěvu restaurací.

Jako minimální požadavek chtějí signatáři, aby se jednak napravila nespravedlnost v testech, tedy aby u PCR testů bylo vyhodnocení upraveno tak, aby se vyřadili ti, kdo jsou „pouze“ pozitivní. Dále zrušení povinnosti venku a zrušení testování pro děti a mládež ve škole.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…