Vždycky říkám pravdu, zdůraznil Norbert Hofer. Prohrál jsem, protože...

04.12.2016 21:58

Česká televize v neděli večer divákům zprostředkovala rozhovor s neúspěšným prezidentským kandidátem Norbertem Hoferem. Prozradil, co mohlo způsobit jeho porážku, ale své příznivce také ujistil, že neskládá zbraně a teď udělá všechno pro to, aby rakouští Svobodní uspěli v parlamentních volbách.

Vždycky říkám pravdu, zdůraznil Norbert Hofer. Prohrál jsem, protože...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rakouský prezidentský kandidát Norbert Hofer

„Byl to pro mě neuvěřitelně napínavý rok s mnoha vlnami. Zažil jsem skvělé věci. Šlo to nahoru a dolů. Dnes tedy dolů,“ uznal hned v úvodu rozhovoru. Důrazně odmítl, že by byl člověkem dvou tváří, jak o něm tvrdila některá média. Jeho porážku zapříčinilo spíše něco jiného.

„Já si myslím, že rozhodující byl ten pohyb, k němuž došlo na venkově, vyjádření starostů. Ale já se na nikoho nehněvám,“ zdůraznil Hofer s tím, že v rakouské demokracii voliči rozhodli a on jejich verdikt respektuje. Tak to zkrátka v demokracii chodí.

Teď hodlá pečlivě sledovat, co bude Alexander Van der Bellen dělat jako prezident, a bude mu připomínat jeho vlastní sliby a výroky. To ostatně dělal i v předvolební kampani, kde přibližně čtyřiadvacetkrát Hofer obvinil Van der Bellena ze lži a občas vystupoval poměrně radikálně. Rozhodně to ovšem nepovažuje za svou chybu.

„Nebyla to chyba, vždycky říkám pravdu, i když mi to škodí, někdy to možná trvá trochu déle, ale nakonec se k výsledku dostanete,“ uzavřel poražený kandidát prezidentského klání v Rakousku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…