Vždyť Bartoš jezdil za Babišem do Průhonic... Kalousek se rázně vložil do šarvátky premiéra a šéfa Pirátů

21.12.2019 21:23

Zatímco premiér Andrej Babiš (ANO) nedávno řekl, že s předsedou Pirátské strany Ivanem Bartošem „chodí na pivo“, Bartoš jeho slova označuje za lživá. Nyní do všeho vstupuje i předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, který prý má o návštěvách Bartoše v Babišově vile v Průhonicích informace.

Vždyť Bartoš jezdil za Babišem do Průhonic... Kalousek se rázně vložil do šarvátky premiéra a šéfa Pirátů
Foto: screen: Twitter M. Kalouska
Popisek: Miroslav Kalousek (TOP 09)

Předseda vlády v jednom z nedávných rozhovorů sdělil, že jej mrzí, jak se nyní Piráti chovají. Prozradil, že s předsedou Pirátů Bartošem přitom dřív chodil na pivo, jelikož předpokládal, že spolu budou sedět ve vládě, nakonec ale dopadlo vše jinak.

Bartoš se proti Babišovu tvrzení o společném chození na pivo na sociální síti posléze ohradil se slovy, že žádná taková setkání neproběhla, kromě tedy pracovních, jež jsou zanesena v pirátském registru. Premiéra označil za ulhaného člověka, se kterým na pivo v životě nešel.

Do věci se nyní vkládá předseda poslaneckého klubu Miroslav Kalousek, jenž se pustil do Bartoše, který podle něj o pravdě mlží. Tvrdí tak na základě informací ze svých zdrojů. „To je zajímavé. Není-li skutečně pravda, že Bartoš jezdil do Průhonic za Babišem, budu muset vypovědět své dlouholeté informační zdroje. Člověk se dneska už nemůže skoro na nikoho spolehnout...,“ napsal ve svém tweetu.

 

 

Babiš je s Pirátskou stranou ve střetu již delší dobu. Piráti na něj před nedávnem podali trestní oznámení kvůli tomu, že české úřady dál vyplácejí dotace holdingu Agrofert. Na jaře zase Piráti zažalovali Evropskou komisi kvůli její nečinnosti v rozhodování o Babišově střetu zájmů. Premiér zase Piráty kritizuje, že nezvládají vedení Prahy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…