Vzkaz USA Rusku: Neskončíte-li s podporu Asada v Sýrii, přitvrdíme

11.04.2017 14:53

Prezident USA Donald Trump má podle americké televizní stanice NBC na stole připravené plány od svých guvernérů, jež berou v úvahu vojenský střet se severokorejským režimem či přímý úder proti diktátorovi Kim Čong-unovi. Země tak odsoudila útok, k němuž došlo ze strany USA na Sýrii. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Vzkaz USA Rusku: Neskončíte-li s podporu Asada v Sýrii, přitvrdíme
Foto: Facebook D. Trump
Popisek: Donald Trump

Představitelé země pak v souvislosti s americkým útokem uvádějí, že se ubrání jen ten, kdo je sám silný. Zároveň hovoří o neskrývané agresi proti suverénnímu státu. 

Spojené státy přitom v těchto dnech přesouvají ke Korejskému poloostrovu letadlovou loď USS Carl Vinson. Chtějí totiž – alespoň podle scénářů, jež server zmiňuje – reagovat na severokorejskou jadernou hrozbu a omezit možnosti diktátora Kim Čong-una rozpoutat válečný konflikt. Mezi zeměmi však zatím platí příměří od roku 1953. Od té doby se také armády obou zemí nestřetly. I když koreanista Petr Bláha pamatuje incidenty v demilitarizované zóně na hranici obou Korejí. 

Návrhy pak prý také obsahují návrat amerických jaderných zbraní do Jižní Koreje. Trump totiž podotýká, že jeho předchůdci nereagovali dostatečně na severokorejské zbrojení. Tlačí tak i na Čínu, aby svého spojence umravnila. 

Původní text ZDE.

Server Aktuálně.cz si pak všímá i návštěvy nového amerického ministra zahraničí Rexe Tillersona, jenž míří do Moskvy. Právě Rusko totiž také americký útok na Sýrii ostře odsoudilo a nazvalo jej aktem agrese proti suverénní zemi. Tillerson prý zároveň veze jasný vzkaz zemí skupiny G7 pro Rusko. „Pokud neskončí vaše podpora syrskému prezidentovi Asadovi, přitvrdíme,“ uvádí se. 

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…