Vzorec pro prezidentskou volbu vymysleli Henychovi lidé. A pak se vymlouvali na ajťáky

14.12.2012 17:17

Prezidentskou volbu, která by se v České republice měla konat v lednu, ohrozil způsob, jakým byly sčítány podpisy na kandidátských peticích. Vzorec, který většina lidí označuje za nesmyslný, vymyslel někdo z odboru ministerstva vnitra, který vede největší obhájce sčítání – Václav Henych.

Vzorec pro prezidentskou volbu vymysleli Henychovi lidé. A pak se vymlouvali na ajťáky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jana Bobošíková v televizním studiu

Podle informací Hospodářských novin Henychův odbor označilo jako viníka samotné ministerstvo. Odbor při kontrole petic sčítal procento chyb ve dvou kontrolních vzorcích petičních podpisů, místo toho měl hodnoty zprůměrovat. Po rozsudku nejvyššího správního soudu se tak do volby vrátila Jana Bobošíková.

Henych, který vede odbor všeobecné správy, krátce po odhalení chyby tvrdil, že matici pro výpočet, který rozhodl o vpuštění některých kandidátů do voleb, dodalo IT oddělení ministerstva. Podle mluvčího ministerstva vnitra Pavla Nováka je ale autorem matice právě Henychův odbor.

"Kdo přesně je tvůrcem, to jmenovitě neumím říct, ale je to někdo z týmu pana Henycha. Vzorec je aplikací toho zákona tak, jak si ho pan Henych a jeho lidé vyložili," uvedl Novák pro IHNED.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…