Vztahy s Čínou dál vzkvétají: Po návštěvě Zemana přijíždí vládce šedesáti milionů lidí. A veze byznys

29.10.2014 15:46

VÍME PRVNÍ Návštěva prezidenta Zemana v Číně již přináší první plody. Ve středu odpoledne má do Prahy přiletět guvernér provincie Hubei ve střední Číně. Hlava šedesátimilionové části Číny bude doprovázena 72 místními podnikateli. Cestu organizuje Česko-čínská komora ve spolupráci s Krajem Vysočina, který by si podnikatelé s delegací měli prohlédnout.

Vztahy s Čínou dál vzkvétají: Po návštěvě Zemana přijíždí vládce šedesáti milionů lidí. A veze byznys
Foto: archiv
Popisek: Wang Guosheng, guvernér provincie Hubei ve střední Číně

Podle informací ParlamentníchListů.cz od organizátorů návštěvy má delegace přiletět do Prahy před půl pátou odpoledne. Oficiální část má začít ve čtvrtek, kdy se uskuteční podnikatelský seminář. Poté delegace s podnikateli zamíří na Vysočinu, kde navštíví Jihlavu a Třebíč.

Ve čtvrtek bude cesta pokračovat opět v Praze setkáním s ministrem průmyslu a obchodu. Součástí programu by měl být i podpis řady memorand o spolupráci mezi kraji, komorami nebo firmami.

Podle Česko-čínské komory je to již čtvrtý čínský provinční guvernér, který navštívil ČR, po guvernérech provincií Zheiang, Hebei a Henan. V půli listopadu ještě přijede guvernér provincie Quizhou. V posledních pěti letech přitom naši zemi nenavštívil žádný čínský guvernér.

Klíčové ale prý je především to, že guvernéra doprovází velká podnikatelská delegace a rovněž provinční úřady cestovního ruchu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…