Wagnerovci pod kontrolou Kremlu? Schůzka Putina to naznačila

29.09.2023 17:07 | Monitoring

Vladimir Putin se setkal s jedním z nejvyšších bývalých velitelů Wagnerovy skupiny. Schůzce byl přítomen i náměstek ministra obrany Junus-Bek Jevkurov. Hovořit se mělo i o tom, jak nejlépe využít „dobrovolnické jednotky“ ve válce na Ukrajině.

Wagnerovci pod kontrolou Kremlu? Schůzka Putina to naznačila
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Ruský prezident Vladimir Putin.

Podle agentury Reuters setkání Vladimira Putina s bývalým velitelem Wagnerovy skupiny Andrejem Troševem pomohlo ukázat, že Ruská federace má nyní po neúspěšné červnové víkendové vzpouře Jevgenije Prigožina žoldnéřskou skupinu pod kontrolou.

Kreml uvedl, že schůzka se měla odehrát ve čtvrtek v podvečer, přítomen jí měl být i náměstek ministra obrany Junus-Bek Jevkurov. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov pak pro agenturu RIA sdělil, že Trošev v současnosti pracuje na ministerstvu obrany.

Putin uvedl, že spolu s Troševem hovořili o tom, jak by mohly „fungovat dobrovolnické jednotky, které mohou plnit různé bojové úkoly, především samozřejmě v zóně speciální vojenské operace“.

„Vy sám jste v takové jednotce bojoval více než rok,“ řekl Putin na adresu Troševa s tím, že díky tomu ví o problémech, jež je třeba vyřešit, aby boje probíhaly co nejlépe a nejúspěšněji.

Poté, co se Wagnerovy jednotky stáhly z Ukrajiny, se někteří z bojovníků přihlásili ke službě v oficiální ruské armádě, jiní přešli do soukromých vojenských společností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

18:55 Čína Rusko prohrát nenechá. Nechce v tom být sama, myslí si komentátor

Globální šachovnice je v současné době rozehraná na velmi nebezpečnou hru. USA chtějí Čínu donutit, …