Weigl změnil názor, Zemanovi v začátcích pomůže

02.02.2013 20:46

Vedoucí prezidentské kanceláře Jiří Weigl nakonec zřejmě zůstane i s Milošem Zemanem. Dříve sice tvrdil, že odejde spolu s Václavem Klausem, podle nynějších informací ale prý zůstane i s novým prezidentem, než si najde náhradu.

Weigl změnil názor, Zemanovi v začátcích pomůže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

S informací přišel deník Právo od nejmenovaného zdroje z týmu Miloše Zemana. Jiří Weigl by tak s ním na Hradě zůstal do doby, než by za něj nový prezident našel náhradu. „Jiří Weigl přislíbil, že ihned neodejde a pomůže tak Miloši Zemanovi při jeho nástupu do pozice prezidenta republiky,“ uvedl zdroj.

Přitom původně Weigl hovořil jinak. "Weigl po 23 letech spolupráce s Václavem Klausem považuje za správné odejít se současným prezidentem," tlumočil jeho slova prezidentův mluvčí Radim Ochvat.

Zeman se ale již dříve vyjádřil, že by si současného šéfa prezidentské kanceláře rád ponechal, a to přestože byl Weigl dlouholetým Klausovým spolupracovníkem. Loni vyšlo najevo, že se navíc stal ředitelem obecně prospěšné společnosti Institut Václava Klause.

Podle slov člena Zemanova týmu se v současnosti neřeší, kdo by byl Weiglův nástupce. Sice se v kuloárech spekuluje o bývalém ministrovi zahraničí Janu Kohoutovi, bývalém šéfovi TV Óčko Jiřím Balvínovi nebo předsedovi Zemanovců Vratislavu Mynářovi, nic ale není potvrzeno.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …