Wollner z ČT šel po vlastníkovi údajně proruského webu. A toto se mu pak stalo

06.07.2016 15:50

Marek Wollner vyslal svůj tým z pořadu Reportéři ČT po stopách Marka Pešla, tajemného vlastníka konspiračního webu Aeronet. Toho se jim najít nepodařilo, zjistili však, že s ním nic není, jak se zdá, a jeho poslední stopy vedou na Slovensko. Zřejmě se však vydali správným směrem, jelikož samotný Wollner se dostal pod palbu kritiky ze strany čtenářů webu.

Wollner z ČT šel po vlastníkovi údajně proruského webu. A toto se mu pak stalo
Foto: archiv ČT
Popisek: Novinář a spisovatel Marek Wollner

Aeronet funguje již několik let. Začínal jako uzavřená IT komunita, která se však po ruské invazi na Ukrajinu změnila v propagandistický plátek hlásající chválu Rusku a plivající špínu směrem na Evropskou unii, NATO a USA, a to zcela bez důkazů.

Cesta za majitelem Aeronetu trvala několik měsíců. O tom, kde se však v současnosti nachází Marek Pešl, neví ani jeho rodina či nejbližší příbuzní. Podle všeho je beze slova opustil, i přes veškerou péči, kterou mu věnovali.

Jeho finanční stopa vedla k Mariánu Rohalymu z Havířova, který na svoje jméno založil všechny účty spojené s Aeronetem. Údajně tak učinil po domluvě s někým z webu, jehož jméno nezná. Chtěl prostě jen pomoct. K účtům však nemá žádný přístup.

Všechny peníze pak získává právě Marek Pešl, po kterém se však slehla zem a jeho poslední stopy vedou na Slovensko, kde se zřejmě pokoušel založit si podnikání. Kontaktovat jej však nelze a sousedi z jeho rodné vísky si myslí, že je buď mrtvý, nebo utíká před dluhy. Příbuzní jej viděli naposledy někdy v roce 2003.

Celý pořad zde

Wollner však svým počínáním zřejmě šlápl na správné kuří oko, jelikož se na něj sesypala vlna reakcí od čtenářů Aeronetu, jak jej citovaly Student Times.

„Některým, těm slušným, odpovídám, což mnozí z mých přátel považují za chybu. Jenže mě to vlastně i baví, hodně se při tom dozvídám,“ napsal Wollner s tím, že nejvíce jej baví skutečnost, že mu jeho názoroví odpůrci tvrdí, že kritika prezidenta je důkazem nesvobody ve společnosti.

„Vím, že je to marné všem vysvětlit, ale kritika prezidenta je naopak důkazem svobody a neumím si představit žádnou instituci v téhle zemi, která by vás k takovému postoji nutila,“ dodal a vyjádřil naději, že se snad nedožije toho, aby televize opět provolávala bezmeznou slávu prezidentovi, jak tomu bylo před rokem 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…