Z Evy Pavlové udělali lidé od Zelenského intelektuálku. Předtím a poté, srovnává Bobošíková

17.10.2023 19:42

Jak funguje cenzura v kanceláři ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, divákům ukázala Jana Bobošíková v novém díle pořadu Aby bylo jasno. A sice na příkladu „ostudného“ vystoupení první dámy České republiky v Kyjevě, které záhadně z oficiálního YouTube kanálu kanceláře prezidenta Ukrajiny zmizelo. V tomto kontextu si pokládá vážnou otázku, kterým informacím z Ukrajiny můžeme skutečně věřit.

Z Evy Pavlové udělali lidé od Zelenského intelektuálku. Předtím a poté, srovnává Bobošíková
Foto: repro YouTube kanál Institut svobody a demokracie
Popisek: Zakladatelka Institutu svobody a demokracie Jana Bobošíková

Minulý týden v Aby bylo jasno informovali o „potupném faux pas“ první dámy Evy Pavlové na setkání prvních dam a pánů v Kyjevě, kdy Pavlová nedokázala zareagovat na otázku v panelové diskusi o duševním zdraví, mlčela dlouhé desítky vteřin a zmateně listovala v papírech.

Diskusi moderovala šéfredaktorka časopisu The Economist, která vyzvala Evu Pavlovou, aby promluvila o svých zkušenostech s mentální odolností Ukrajinců a o podpůrných programech, které pro ně v České republice máme.

„Záběry pocházely z youtubového kanálu kyjevské konference, který je oficiálně spojen s ukrajinskou vládou. Obletěly doslova celou Českou republiku a Eva Pavlová má pořádnou ostudu,“ dodala Jana Bobošíková, která vystoupení Pavlové na diskusním panelu videozáznamem krátce připomněla.

Ona pasáž s „ostudou“ první dámy Evy Pavlové z videa nakonec zmizela. „Šikovný střihač udělal z poněkud rozpačité Evy Pavlové intelektuálku. Mlčení, listování v papírech a koktání první dámy je pryč,“ nabídla Bobošíková divákovi k porovnání původní video s jeho sestříhanou verzí.

Zmatená odpověď Pavlové zmizela z videa, které je zveřejněno na oficiálním youtubovém kanále prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. „Na videu, které je umístěno na kanále spojeném výhradně s ukrajinskou vládou, byl v době natáčení tohoto pořadu ostudný hvězdný výkon Evy Pavlové ještě zachován,“ podotýká moderátorka pořadu Aby bylo jasno.

„Úřad vlády Ukrajiny informuje jinak než úřad prezidenta Ukrajiny. A úřad prezidenta Ukrajiny neváhá cenzurovat i takovou maličkost, jako je myšlenková nedostatečnost první dámy zpřáteleného státu,“ shrnuje Bobošíková. „Také ve vás vyvolává cenzura v kanceláři Volodymyra Zelenského otázky? Kde se bere na válkou zmítané Ukrajině čas a energie na to, ochytřovat českou první dámu střihem. Jaká asi vedla diplomatická cesta k úpravě videa?“ pokládá následně otázky k zamyšlení.

Daleko vážnější a důležitější otázkou je, kterým informacím z Ukrajiny, které je pro českou vládu prioritou číslo jedna, můžeme skutečně věřit. Nakolik prošly, nebo neprošly cenzurou, když ukrajinské propagandě stojí za to manipulovat i hloupoučkým vystoupením české první dámy, pokračuje Bobošíková.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…