Z novinářky ČT, Novy i Primy soudkyní. Už ji jmenoval Klaus

20.12.2012 9:06

Prezident Václav Klaus dnes na Pražském hradě jmenoval 22 nových soudců a soudkyň. Dvacítka nováčků poputuje k obecným soudům, dva noví soudci nastoupí také k Nejvyššímu správnímu soudu. Jednou z posil Obvodního soudu pro Prahu 9 se stane i Martina Lhotáková, která dosud zastávala funkci tiskové mluvčí Městského soudu v Praze.

Z novinářky ČT, Novy i Primy soudkyní. Už ji jmenoval Klaus
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud

Lhotáková vystudovala plzeňskou právnickou fakultu. Mediálně známou tváří se stala i díky svému působení v televizním zpravodajství.

"Prošla jsem všemi třemi televizemi. Začínala jsem na Primě, pak jsem byla v České televizi a pak jsem šla na Novu; odtud jsem přešla k Městskému soudu v Praze," popisuje svoji kariéru Lhotáková v rozhovoru pro on-line deník Týden.cz.

Mluvčí jako bonus

Vedle toho, že pracovala jako mluvčí soudu, dělala také asistentku soudce. Na tuto pozici nastoupila rovnou s tím, že se bude připravovat na soudcovskou funkci. "Současně mi jako takový bonus přibyla funkce tiskové mluvčí," dodává novopečená soudkyně.

Na svoji novou práci se Lhotáková těší, i když s obavami vyhlíží nový rok. "Velmi s respektem budu přistupovat k nové funkci a k nové zodpovědnosti, kterou cítím jako velmi silnou," uzavírá Lhotáková pro Týden.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…