Z pohledu dotační politiky jsem přesvědčená, že se nic nestalo. Nová ministryně Dostálova promluvila v ČT. Došlo i na kauzu Čapí hnízdo

15.12.2017 19:26

Hostem Interview ČT24 byla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová, která se vyjádřila k aktuálním otázkám, jež hýbou politickou scénou.

Z pohledu dotační politiky jsem přesvědčená, že se nic nestalo. Nová ministryně Dostálova promluvila v ČT. Došlo i na kauzu Čapí hnízdo
Foto: archiv kandidátky
Popisek: Ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová

„Jsem moc ráda, že Ústavní soud potvrdil legitimitu zákona o elektronické evidenci tržeb. To, že některá opatření Ústavní soud pozdržel, je jen o tom, že se na těchto věcech bude na ministerstvu nyní více pracovat,“ podotkla úvodem Dostálová k aktuálnímu tématu rozhodnutí Ústavního soudu. Ona sama vzhledem k oboru cestovního ruchu, který má v gesci, je za toto EET ráda. 

„Ústavní soud v podstatě tedy řekl, že je to legitimní nástroj, ale že je potřeba to dopracovat komfortně,“ zmínila Dostálová a několikrát zdůraznila, že to zásadní pro ni je, že Ústavní soud celý zákon neshodil. 

Své pak Dostálová řekla k vyšetřování kauzy Čapí hnízdo. „Nejsem členkou mandátového a imunitního výboru, takže nebudu spekulovat. Pan Babiš i pan Faltýnek tvrdí, že se nic nestalo, že je to vykonstruovaná kauza. Využívá-li se kauza k politickému boji, tak se mně to nelíbí,“ sdělila Dostálová. „Je to velmi těžké, pokud jsem se ještě nemohla seznámit se spisem. Budu s nimi chtít hovořit o tom, jak se odkryly nějaké věci. Je to pro mě velmi těžké. Z pohledu dotační politiky jsem přesvědčená, že se nic nestalo,“ dodala. 

Co se týče vlády, Dostálová uvedla, že se nyní pracuje na programovém prohlášení vlády. „Je hodně průsečíků s ostatními stranami a nyní je otázka, zda se tyto strany chtějí nyní chovat státotvorně,“ poznamenala Dostálová. „Nabídli jsme ostatním stranám účast ve vládě,“ podotkla pak také Dostálová. 

Ústava pak podle jejích slov nedefinuje čas, za jak dlouho by měla být vládě vyslovena důvěra. „Ale určitě by bylo dobré mít důvěru Poslanecké sněmovny. Otázka je, jak dlouho to bude trvat. Nebudu spekulovat o tom, jak dlouhý je ten termín,“ poznamenala se slovy, že předpokládá, že o celé věci bude nyní komunikovat premiér. „Nemyslím si, že řešením jsou předčasné volby, ty nejsou v zájmu občanů České republiky,“ dodala Dostálová.

Dostálová pak hovořila také o stále nevyřešeném sociálním bydlení i o změně názvu ministerstva „veřejného investování“. Důležité podle ní je spolupracovat s obcemi a kraji v otázce investic. „Byli bychom rádi mateřským ministerstvem pro kraje, města a obce,“ podotkla závěrem Dostálová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …