Z poslance jogínem. Gazdík kvůli depresím pět dní meditoval v lese

24.08.2013 8:54

Šéf poslanců TOP 09 a Starostů Petr Gazdík podle svých slov prošel duševní očistou. Dlouho byl na dně z neutěšené politické situace, pak ale našel správnou cestu - odešel na pět dní do lesa, kde meditoval. Uvědomil si nejenom své vlastní já, ale také to, kam směřuje naše společnost.

Z poslance jogínem. Gazdík kvůli depresím pět dní meditoval v lese
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Gazdík

V rozhovoru pro sobotní Mladou frontu Dnes také vyjádřil obavy nad naší budoucností. "Začal jsem si také uvědomovat, že naše společnost - tak jak se vyvíjí bez ohledu na každodenní souboje na pravici či levici - nutně směřuje ke kolapsu," tvrdí Gazdík. Šéf TOP 09 se dal na meditování poté, co ve vrcholné politice ztratil veškeré iluze. "V jednu chvíli jsem totiž měl obrovskou depku a byl v situaci, kdy jsem neměl splněný základní úkol, pro který jsem šel do vysoké politiky - posílit příjmy nejmenších obcí. Cítil jsem zklamání a frustraci, nic se nedařilo, spíše naopak," dodává.

V tu chvíli mu nabídl pomocnou ruku jeho kamarád, který si záhadnou pětidenní seancí sám prošel. "Byl ve výrazně větší pohodě. Ten impulzivní člověk, který občas nedokázal udržet své emoce na uzdě, najednou mluvil velmi vstřícně a kritické situace zvládal levou zadní," říká Gazdík. Sám se proto rozhodl, že očistnou kůru zkusí. "Každému bych to doporučil. Zvlášť v dnešní době, kdy už neexistuje základní vojenská služba a kdy ten mladý muž nemá vůbec čas si uvědomovat, že jeho život není jenom o něm, že jednou zemře, že má odpovědnost za své přátele," dodává šéf TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…