Z postupu senátorů se mi zvedá žaludek, říká žena hladovějící pro Klause

06.03.2013 16:51

Jiřina Sýkorová z Třebíče se ve svých pětačtyřiceti letech rozhodla demonstrativně podpořit prezidenta Václava Klause, kterého senátoři obžalovali z velezrady. Paní Jiřina již osmý den drží hladovku. Končícího prezidenta si prý žena váží jako politika stojícího nohama na zemi, který Česko ochránil před Evropskou unií. Zprávu přináší server iDnes.cz. Když se dozvěděla o postupu senátorů, zvedl se jí žaludek.

Z postupu senátorů se mi zvedá žaludek, říká žena hladovějící pro Klause
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus

"Když jsem se to dozvěděla, tak mně to stejně zvedlo žaludek, takže pak už ta hladovka byla v pohodě. ... Uznávala jsem Václava Klause, vždy jsem si ho vážila. Protože nás zachránil před Evropskou unií, jinak bychom neříkali ani rohlíku rohlík," tvrdí hladovkářka.

S amnestií to jinak nešlo

Klaus je podle jejího názoru politik, který stál nohama pevně na zemi a nenechal se obloudit nějakou vizí. Je připravena hladovět jak dlouho bude třeba, její misi prý může zastavit jen Senát. Paní Jiřina pije bylinkové čase a vodu s citronem, jinak nic. V pondělí je připravena zajít pro jistotu k lékaři.

Za Klausem žena stojí i ve věci amnestie. K jejímu vyhlášení má prezident právo. Jen by podle ní bylo dobré, kdyby se vězni o svém propuštění dozvěděli s předstihem, aby měli čas se psychicky připravit na život na svobodě. Ani paní Jiřině se stejně jako řadě dalších lidí nelíbí,  že se amnestie vztahuje i na "tuneláře". Byla by raději kdyby jim soudy a vězení zůstaly na krku. Dospěla však názoru, že to asi nešlo jinak zařídit.

Za zmínku stojí, že pětačtyřicetiletá žena protestuje proti politickému rozhodnutí hladovkou vůbec poprvé. Má rodinu a je f částečném invalidním důchodu. Má totiž sociální fobii, kvůli které není schopna ani sama vyjít z domu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…