Za Janouškovou kauzou prý stojí Langer. Ve hře mají být pražské nemocnice

03.04.2012 6:42

Za únikem odposlechů lobbisty Romana Janouška i jeho havárií z říše těch nejtemnějších snů prý stojí boj o pražské nemocnice. Na základě informací svých zdrojů to tvrdí server Prvnizpravy.cz. Podle novináře Adama B. Bartoše se vlivní lidé snaží právě Janouška ze hry o nemocnice vyřadit.

Za Janouškovou kauzou prý stojí Langer. Ve hře mají být pražské nemocnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Langer

"Podle informací, které redakce obdržela, nestojí za ´Janouškovým pádem´ snaha o ´očištění´ pražského magistrátu - motivem je snaha o ovládnutí pražských nemocnic. Na tom, že by čtveřice zdravotnických ústavů přešla ze státní správy pod správu hlavního města Prahy, se předminulý týden shodli primátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS, ale blízký TOP 09) s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem (TOP 09)," píše server Prvnizpravy.cz.

Vše prý bylo zinscenované. Včetně drobné nehody

Janouškovo angažmá ve zmíněném plánu se prý velmi znelíbilo lidem z ODS a TOP 09. Jako příklad vlivu mocných na dění v pražském zdravotnictví uvádí server nedávné jmenování nového šéfa nemocnice Na Homolce. Michal Šetlík má prý velmi dobré vztahy s exministrem obrany Martinem Bartákem, který má nyní pracovat pro Tomáše Chrenka, jenž má v kauze pražské nemocnice prý svoje zájmy.

"Podle zdroje, který si nepřál být jmenován, stojí údajně v pozadí bývalý exministr vnitra Ivan Langer, který už za dob Topolánkovy vlády ostře vystupoval proti Bémovi i Janouškovi. A to jak oficiálně, tak v zákulisí," informují Prvnizpravy.cz. Součástí plánu měla být i Janouškova nehoda v pražské Michli. Podnapilý Janoušek se prý ale zachoval naprosto neočekávaně, když se pokusil z místa nehody ujet.

Článek serveru Prvnizpravy.cz také cituje zdroj, tvrdící, že za kauzou úniku odposlechů stojí exministr vnitra Ivan Langer. Zmiňován je ale i podnikatel Andrej Babiš, který se může takto snažit odstranit své politické konkurenty. "Podle zdroje využívá Babiš (ve spojení s Langerem) současnou nepřehlednou politickou situaci a chaos a prostřednictvím ´Janouška´ se chce zbavit všech současných (a budoucích) politických či obchodních soupeřů... Je zcela evidentní, že ´Janoušek´ se stal pouze nutnou spojkou a ´počátečním výstřelem´, které mají zahájit přeskupení politických a ekonomických sil v České republice, konstatují Prvnizpravy.cz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …