Za Kalouska nemohu mluvit, mně stačí víno, říká Bendl

22.09.2012 17:29

Ministr zemědělství si osobně z prohibice nic velkého nedělá. Stačí mu víno z Moravy či Litoměřic. A vůbec je rád, že si aspoň játra i ledviny odpočinou. Jak je to u Miroslava Kalouska, to říct nemůže.

Za Kalouska nemohu mluvit, mně stačí víno, říká Bendl
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Bendl

„Já nemůžu za něj mluvit, já si dám raději víno,“ uvedl v Pressklubu na Frekvenci 1 Petr Bendl. „Většina mých kamarádů říká, že si holt dají dobré víno, moravské nebo tady z Čech od Litoměřic,“ dodal. Alespoň si prý odpočinou játra a ledviny.

Co se týče nových informací k metanolové aféře, na ty byl ministr zemědělství skoupý. „Určitě to nevyrábí někdo podomácku apod.,“ prozradil jen. „Takhle kvalitní metylalkohol není možné doma vyrobit. … Musel to vyrobit někdo, kdo s tím má dobrou zkušenost.“

Zároveň posluchače ujistil, že prohibice nebude dlouho trvat, vláda to ani nemá v plánu. Zákaz alkoholu nad 20 procent obecně všechny trápí. „Lhal bych, kdybych říkal něco jiného,“ dodal Bendl.

Jak se bude ale postupovat dále, až bude tvrdý alkohol zase legální? „Zakázat prodej není možné,“ řekl na jednu stranu ministr. „Povolit ho a říct: pijte, kuřte a ničte si zdraví, to bychom byli výjimkou,“ dodal ale vzápětí. I nadále tak bude na alkohol uvalena spotřební daň. „My musíme najít nějaké lepší řešení, jak ten alkohol kontrolovat,“ popsal Bendl.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…