Za Prahu 2 bude senátorem Michálek za Piráty nebo Křeček z ČSSD

13.10.2012 17:31

Na Praze 2 získal v prvním kole senátních voleb nejvíce hlasů Libor Michálek, který kandiduje za koalici České pirátské strany, lidovců a zelených. Do druhého kola s ním postupuje Stanislav Křeček za ČSSD.

Za Prahu 2 bude senátorem Michálek za Piráty nebo Křeček z ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Michálek se stal společným kandidátem Strany zelených, České pirátské strany a KDU-ČSL do senátních voleb

Ve druhém kole senátních voleb v Praze 2 se utkají Libor Michálek (za Piráty) a sociální demokrat Stanislav Křeček. Bývalý ředitel Státního fondu životního prostředí Michálek, kterého společně navrhli Piráti, lidovci a Strana zelených, dostal v prvním kole senátních voleb 24,31 procenta hlasů, nynějšího poslance Křečka si vybralo 17,82 procenta voličů. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu.

Na třetím a čtvrtém místě skončili Zdeněk Zavřel za TOP 09 a Starosty a Milena Kozumplíková za ODS. Oba měli obdrželi lehce nad 14 procent hlasů.

Senátních voleb v Praze 2 se zúčastnilo 27,66 procenta voličů, což je výrazně méně než před šesti lety, kdy přišlo v prvním kole 39,88 procenta voličů. V roce 2006 se stala senátorkou Daniela Filipiová (ODS), která se ziskem zhruba 61,44 procenta porazila Taťanu Fischerovou (zelení). Filipiová dnes postoupila do druhého kola v jiném pražském obvodu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

reklama

autor: pan

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…