Za experta na dopravu se nepovažuji, přiznal Stanjura

11.12.2012 17:55

Hostem pořadu Dvacet minut Radiožurnálu byl nový ministr dopravy Zbyněk Stanjura. Bude ministrem po dobu, než se rezort sloučí s ministerstvem průmyslu a obchodu.

Za experta na dopravu se nepovažuji, přiznal Stanjura
Foto: Repro TV Prima
Popisek: Zbyněk Stanjura (ODS) v Partii TV Prima

„Mluvili jsme spolu o tom, jaké úkoly mi dá a jako činnost bych na tom resortu měl za těch 17 měsíců v resortu zvládnout,“ uvedl Stanjura. Nejdůležitější podle něj bude ušetřit na provozu a zpětně investovat. O konkrétní částce se zatím nemluvilo, Stanjura ale mluví asi o dvaceti procentech.

Ministerstva se spojí v červnu 2014

Ve spojitosti se šetřením Stanjura nevyloučil propouštění a rušení některých agend. Chce se soustředit hlavně na efektivitu. Slučování ministerstev podporují i koaliční partneři a k definitivnímu kroku by mělo dojít v červnu 2014.

„Za experta na dopravu se nepovažuji,“ uznal Stanjura s tím, že má ale dobré manažerské schopnosti. Odmítl, že by šlo o jeho loajalitu k Nečasovi. V prvních týdnech bude Stanjura řešit transformaci Ředitelství silnic a dálnic a bude řešit problémy s ČD Cargo.

Pavel Dobeš skončil hlavně kvůli problémům s Centrálním registrem vozidel. „Musíme udělat všechno pro to, aby ten registr fungoval a neotravoval klienty, občany,“ odpověděl obecně Stanjura na to, co s tím. Dostatek informací ale prý momentálně nemá. 

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…