Za problémy s Martincem může nejvyšší státní zástupce, myslí si Kalousek

22.04.2013 15:02

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) je rád, že ředitel protikorupční policie Tomáš Martinec končí. Zároveň ale pro deník Právo zkritizoval přístup nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana, který podle něj svou liknavostí celou situaci způsobil.

Za problémy s Martincem může nejvyšší státní zástupce, myslí si Kalousek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Schůze vlády. Na programu mimo jiné byl i výběr strategického investora do společnosti České aerolinie a.s.

„Ano, jsem jeden z těch, kteří jsou přesvědčeni, že útvar pana Martince nikdy nepochopil zákony České republiky o majetku státu a oceňování majetku a že vykonal absurdní závěry a rozhodnutí právě proto, že to nikdy nepochopil,“ řekl deníku Právo Kalousek.

Problém ale podle něj není v Martincovi, ale v Zemanovi. „Je odpovědností nejvyššího státního zástupce, který má netrestní právní normy sjednocovat pro účely trestního řízení,“ poznamenal ministr financí. Dodal, že to ale Zeman nedělá. „Byl to nejvyšší státní zástupce, který tuto odpovědnost, ač mu přísluší, odmítl,“ uvedl Kalousek.

Podle něj Zeman připustil situaci, kdy si policie zákony vykládá takovým způsobem, že je potom za to orgány činné v trestním řízení začnou stíhat. „Ve státní správě, kde nikdo neumí odpovědnému člověku říci, co je správně a za co bude nebo nebude stíhán, tam nemůžete čekat efektivní výkon,“ podotkl Kalousek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…