Za útokem na Klause stojí Kubice a ODS, argumentují odpůrci vlády

29.09.2012 11:40

Den po útoku na prezidenta Václava Klause se na sociálních sítí ozývají pobouřené hlasy, které celý incident považují za frašku a divadlo pro veřejnost. Na Facebooku ve skupině s názvem Stydím se za vládu ČR a chci její demisi se dokonce objevila domněnka, že cílem tohoto „představení“ bylo poškodit KSČM před nadcházejícími volbami. A mnoho lidí s ní souhlasí.

Za útokem na Klause stojí Kubice a ODS, argumentují odpůrci vlády
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

„Provedení atentátu samotného a reakce ochranky prezidenta svědčí o tom, že to byla nahraná situace, snad z hlavy pana Kubiceho. Opět se blíží volby a opět je třeba někoho poškodit,“ píše se na stránce skupiny, kterou sdílí skoro 22.500 uživatelů. Svou hypotézu odůvodňuje autor tím, že útočníkovi bylo umožněno hovořit v televizi, v níž se nechal slyšet, že volí komunistickou stranu, a že všude na světě by dotyčný riskoval okamžitou ztrátu života. Pokud by tedy ochranka nebyla srozuměná s tím, že se má chovat jinak.

Lidé pobouřeně přikyvují

Tato teorie si ve zmíněné skupině získala velkou přízeň. Mnoho lidí dává najevo svůj souhlas a v komentářích ji ještě dále rozvíjí. „Všehoschopná ODS se neštítí ničeho, aby zostudili jakoukoliv opozici,“ píše jedna ze zastánkyň této myšlenky. „Také mi to připadá jako podvod na veřejnost, celé je to nějak zvláštní. Budu volit KSČM a nikdo mé přesvědčení nezmění!“ rozčiluje se muž, který se zapojil do diskuze.

„Pan prezident si přichystal vlastní divadelní představení k výročí zavraždění sv. Václava,“ směje se mladík, zatímco jiný zvažuje: „Faktem je, že k celé kauze bylo okamžitě spousta informací. To nebývá (nikde) zvykem.“

Jak už název skupiny napovídá, všichni tito lidé silně nesouhlasí se současnou vládou premiéra Petra Nečase a útočníkův čin vesměs schvalují.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…