Zabili jste Horákovou, berete si ji do huby! četl Ransdorf. A napsal: Byla radikálně levicová, dal jsem jí na pomník

19.02.2014 14:52

Europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf odpověděl na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz týkající se poslankyně KSČM Marty Semelové, která v České televizi zpochybnila vynucenost přiznání Milady Horákové na počátku padesátých let. Ransdorf ale prohlásil, že se v případě Horákové jednalo o justiční vraždu, což politik nechce zapírat. Sdělil, že finančně přispěl na pomník, který připomíná oběť Horákové na pražském Pankráci.

Zabili jste Horákovou, berete si ji do huby! četl Ransdorf. A napsal: Byla radikálně levicová, dal jsem jí na pomník
Foto: Archiv MR
Popisek: Miloslav Ransdorf

Anketa

Má být Marta Semelová trestně stíhána za výroky o vině dr. Horákové?

25%
75%
hlasovalo: 16456 lidí

„Zavraždili jste paní Horákovou. Soudružka Semelová si její jméno bere do huby,“ horoval čtenář na profilu Ransdorfa. Europoslance se pak zeptal, jestli mu není hloupé, že zastupuje „organizaci vrahů“ a že se „objevuje mezi slušnými lidmi“.

Na závěr člověk s přezdívkou „Krakonoš“ doporučil Ransdorfovi oprátku. „Ostatní soudruzi by vám s věšením jistě pomohli - zkušenosti máte!“ uzavřel.

Smrt Horákové byla vražda. Snažil jsem se svůj postoj dát najevo a přispěl na pomník 

Ransdorf ovšem prohlásil, že smrt Milady Horákové nelze nijak ospravedlnit. „Je to justiční vražda a za sebe jsem se snažil tento postoj dát najevo tím, že jsem věnoval peníze na její pomník,“ připomněl zástupce KSČM.

Celý příspěvek Miroslava Ransdorfa ZDE

Podle Švermové byla Horáková vzdělaná a kultivovaná politička

„Milada Horáková byla vzdělaná, kultivovaná a čestná žena a podle svědectví Marie Švermové radikálně levicově orientovaná politička. Chtěla - podle Švermové - dokonce vstoupit do KSČ a Švermová jí to rozmlouvala,“ uvedl Ransdorf.

Připustil, že dějiny není možné změnit, a proto je prý třeba se z nich poučit. A nepřipustit zneužívání práva a institucí.

Ransdorf: O Horákové jsem nemluvil. Nepatřím k představitelům KSČM

„Ještě malá poznámka: Já jsem o Miladě Horákové nemluvil, nejsem předseda KSČM, nejsem členem ani ústředního, ani výkonného výboru a nepatřím k představitelům strany,“ tvrdí Ransdorf. Vyzval proto, aby čtenář dotaz položil osobám, o kterých píše.

V souvislosti se zpochybněním oběti Milady Horákové chystá Dušan Makovský ze sdružení ProtiAlt trestní oznámení na Martu Semelovou. Ta prý zpochybnila zločiny komunistického režimu a tím tak porušila zákon.

S postojem Semelové nesouhlasím, řekl Dolejš

„Dost pochybuji o tom, že to byla vynucená přiznání. V každém případě je to smutná záležitost. Nemáme z ní nikdo radost,“ řekla například ve čtvrtečním Hyde parku na ČT Marta Semelová.

Představitelé KSČM ale s postoji Semelové spíše nesouhlasí. „Toto je zcela osobní postoj paní Semelové, a co se mne týče, nesouhlasím s ním. Ohledně procesu s Miladou Horákovou a i jinými z padesátých let bylo dokázáno, že v daných podmínkách by se kdokoli přiznal k čemukoli,“ reagoval poslanec Jiří Dolejš pro Lidovky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…