Začalo to Svobodou. Teď už je to válka Balšínka s Černochovou. Po nočních „prasátkách“ nový úder

08.04.2023 21:48 | Ze sítí

Dozvuky aféry kolem olympijského vítěze Davida Svobody, nadporučíka Armády ČR, který upadl v nemilost ministryně obrany, jelikož zaujal neutrální postoj vůči účasti ruských sportovců na olympiádě v Paříží, jsou stále plné ostrých slov. Jeden z nejvýraznějších střetů se odehrává mezi ministryní obrany Janou Černochovou (ODS) a zakladatelem Echa Daliborem Balšínkem, kterého spolu s jeho kolegy novináři nazvala „šovinistickými prasátečky“ poté, co společně vtipkovali na její adresu pro její počínaní v kauze Svobody. Nyní přichází Balšínkova odpověď, jež rozpoutala zajímavou diskusi.

Začalo to Svobodou. Teď už je to válka Balšínka s Černochovou. Po nočních „prasátkách“ nový úder
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Dalibor Balšínek

Olympijský vítěz David Svoboda v uplynulých dnech vyjádřil svůj neutrální postoj k účasti ruských a běloruských sportovců na blížící se olympiádě v Paříži. Ve vysílání ČT také zpochybnil vinu Ruské federace na rozpoutání války na Ukrajině. Za podstatné nepovažuje ani rezoluce OSN, kde velká většina zemí odsoudila Ruskou federaci za rozpoutání války na Ukrajině, uvedl ve vysílání ČT.

Když k tomu ministryně obrany Jana Černochová promptně vydala prohlášení, že se slovy Svobody nesouhlasí a pozvala vojáka a olympionika, aby s ní vyjel do vojenského prostoru Libavá, kde se cvičí ukrajinští vojáci a aby si tam vyslechl, co zažívají ukrajinští muži, ženy i děti při obraně před ruskými agresory, začala být Černochová některým pro smích.

V podcastu Porada Echa si publicista Jiří Peňás dělal z Černochové legraci, že si chce prostě „někam zajet s mladým sportovcem“. Pánové se nad jejím chováním v tu chvíli náramně bavili. Dalibor Balšínek to pak na twitteru zveřejnil jako odpověď na otázku „co spojuje Marii Majerovou a Janu Černochovou?“.

Ministryně Černochová se jala vrátit úder a do posmívajících se novinářů se na svém twitterovém účtu nemilosrdně opřela. „Šovinistická prasátečka… Pan Balšínek zřejmě trpí obsesí Černochovou a měli by mu změnit medikaci. A tohle si říká ‚novináři‘? I bez zvuku vypadají jako parta vylitejch impotentů, co si cvrnknou do trenek jenom při představě, že někdo vezme na výlet právě je. Nevezme, kluci,“ napsala ministryně ve své reakci na twitteru. A dodala, že se nenechá ponižovat, a to ani od „frustrátů“.

Nevybírává rétorika z úst ministryně obrany ČR nezůstala bez Balšínkovy odpovědi. „Kultivovaný projev a vybraný slovník paní ministryně obrany je odzbrojující. Když má jeden ten správný postoj, může se k jeho udržení použít jakýchkoliv prostředků, jak vidět v následných reakcích. Snad si ty Zbabělce někdo přečte. Přece jenom nejlépe se ovládá nevzdělaná masa,“ podotkl s pobavenou ironií.

Situaci poté ještě rozebíral s dalšími diskutéry pod tweetem. Někteří mu vzkázali, že když ministryni násobně uráží, pak je vše povoleno a že Černochová je v právu, jelikož jde o „nutnou obranu“. Nad tím se ale Balšínek jen pousmál: „Kdyby to byla obrana, i když nevím před čím, spíš je to úsměvné,“ napsal.

Na výzvy dalších, že by měl připustit, že to novináři „přestřelili“, přišla Balšínkova odmítává odpověd: „To fakt ne. Nebudu poskakovat do rytmu jančícího davu,“ zdůraznil.

„Chtěl bys být disident, ale jsi jen omezený kokot,“ vyjádřil se další přispěvatel do diskuse.

Svůj názor připojil rovněž publicista František Kalenda, který se Černochové zastal, ač zmínil, že ani jemu se její vyjadřování nelíbí. „S kultivovaným projevem a vybraným slovníkem jste se pochlubili jako první vy. Způsob vyjadřování paní ministryně se mi vzhledem k její funkci rovněž nelíbí, ale na druhou stranu chápu, když už mají ženy v politice plné zuby podobných ‚humorů‘,“ zmínil.

Slova kritiky přišla i od komentátora Petra Honzejka. „Hezkej pokus. Až na to, že nejde o Škvoreckýho, ale o to, že se tam chováte jako parta ze čtyřky před zavíračkou...“ napsal.

Nebo od publicisty Zdeňka Šarapatky, který na Balšínka vytáhl minulost: „Paměť je sviňa: před léty jsem Vás potkal, když jste s manželkou (partnerkou) vybírali závěsy v designové prodejně v Karlíně. Nečas s Nagyovou hadr: žena velela a hlasitě Vás peskovala, Vy jste šoupal nohama a měřil nejvýše metr padesát. Tak aspoň někde jste za ‚chlapa‘, že jo...“ zhodnotil.

„Nebreč, seš jak Míša Durčák, ale ten je ještě malej,“ ozval se novinář Jindřich Šídlo. Právník Ondřej Šimíček poznamenal něco „úplném mentálním mrzáctví“.

„Paní ministryně stranou, nevidím zde masu, ale individuální reakce lidí, z nichž mnozí třeba nejen Zbabělce četli a nejsou nutně nevzdělaní. Jakkoli to není podmínka k vyjádření názoru, zvlášť na něco tak jednoduchého. Nechť je nám dnešní den inspirací i k určité pokoře,“ dodal bývalý europoslanec Petr Ježek.

„Dávno neplatí, že negativní reklama je taky reklama. Sice jste svými hloupými řečmi zaplavili sítě, ale počet předplatitelů se vám rozhodně nezvýšil, spíš naopak. Ale zase jste ukázali studentům žurnalistiky, jak to rozhodně nedělat. Děkuji,“ dodal Lukáš Valenta, který v podzimních volbách do Senátu podporoval Zdeňka Šarapatku přímo ve volebním štábu TOP 09.

reklama

autor: nab

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zamindrákovaná žena bez inteligence , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseKarel75 , 09.04.2023 10:00:08
se snaží najít uplatnění v oblasti, pro kterou nemá ani ty nejmenší předpoklady.

|  12 |  0

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…