Začátek mandátu a potřeba bojovat o voliče nulová, takže... Ladislav Jakl odhaduje, co příští rok čekat od Zemana

30.12.2018 20:42

Někdejší spolupracovník exprezidenta Václava Klause Ladislav Jakl se zamyšlí nad tím, co přinesl a co odnesl osmnáctý rok nového tisíciletí a co změnil na české politické scéně a v české společnosti. „Vládou cloumají levicoví extremisté typu Maláčové a Petříčka. A to je vlastně hlavní paradox, který končící rok přinesl,“ říká.

Začátek mandátu a potřeba bojovat o voliče nulová, takže... Ladislav Jakl odhaduje, co příští rok čekat od Zemana
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ladislav Jakl při Hovorech na pravici XIX. Tentokráte nejen o propagandě v médiích

Jakl rovnou začal od prezidenta Miloše Zemana. U něj se prý v následujícím roce značně projeví to, že je letos na začátku svého volebního období a má dostatečný prostor na velké plány a potřebu bojovat o voliče nulovou. „Můžeme se těšit na prezidenta ještě suverénnějšího, sebevědomějšího, paličatějšího a svéhlavějšího,“ říká s jistotou.

Vláda zaznamenala prý posun větší. „Sobotka, ovládaný nečitelnými strukturami a poplatný idejím neomarxistického bruselismu, musel ustoupit Babišovi s čitelným Agrofertem za zády a jeho hnutí poplatnému programu nulovému (kromě vlastních zájmů),“ uvedl Jakl s tím, že to by mohlo být vnímáno přece jen jako jistý pokrok, až na to, že politika vlády, jejíž hlavní síla program nemá, bude vždy politikou koaličních partnerů.

Anketa

Myslíte, že se v roce 2019 budeme mít lépe než v tomto končícím roce?

23%
77%
hlasovalo: 18948 lidí
„A tak vládou cloumají levicoví extremisté typu Maláčové a Petříčka. A to je vlastně hlavní paradox, který končící rok přinesl,“ uvedl a dodal, že sociální demokraté a komunisté dostali ve volbách historický výprask, a přesto jejich vliv na vládu zesílil. „Z té vypadli lidovci, kteří už žádnou konzervativní agendu stejně nemají a jsou jen mluvčími zemědělských a jiných lobby,“ poznamenal.

„ODS zase nechá Maláčovou zplundrovat zemi, protože této straně jde přece pouze o vlastní intelektuální obnovu, ze které jistě po třiceti letech vyjde posílena. To bude prima,“ podotkl Jakl.

Babišově vládě lze prý přičíst k dobru odolný odpor proti bruselskému migračnímu experimentu a nejkrajnějším výstřelkům pokrokářského feminismu, genderismu.

Svou pozornost pak přesunul i senátní volby, jejichž viditelným výsledkem je, že odborářského funkcionáře Štěcha vystřídal Jaroslav Kubera. „Ten mluví a myslí jako chlap dosud nevykastrovaný kleštěmi politické korektnosti. Vkrádá se malinko pochybnost, zda nám pod tíhou potřeby býti tím správným reprezentantem rozšafnosti nezjihne a nezačne mluvit moravským nářečím,“ doplnil.

„Výměna nastala i na radnicích. Na to se leckde těšili v přesvědčení, že už nemůže být hůř. A vida, ono asi může,“ zmínil s tím, že třeba v Praze se byty léta nestavějí, infrastruktura je zablokovaná, parkovat se nedá, každý správný Pražák si za volantem zanadává. „Pak zvolí ultrakrajní aktivisty, kteří to vše ještě patřičně dotáhnou až do stadia zmaru,“ kroutil Jakl hlavou.

Ze společenských pohybů stojí podle Jakla za řeč hlavně odhodlaný boj se štvavými vysílačkami a samizdaty dnešní doby. „Jinak by nás přece obsadila Brazílie a Indonésie. A tak nám budou dál omezovat svobodu slova, svobodu spolčovací a shromažďovací,“ napsal a doplnil, že do toho pokračuje rozleptávání zbytků národní existence a státní samostatnosti a suverenity.

„Začíná nám rok devítkový. Přinese nám pokračování rvačky kolem kormidla naší lodičky, nebo konečně převládne starost, jestli se lodička už nepotápí?“ Ptá se Jakl a dodává, že nás čekají volby do parlamentu, co není parlamentem. „Ale pokud mohou být tyhle volby šancí ukázat, že máme ještě vůli nenechat věci samovolně splývat do pokrokářského eurocentralistického kanálu, pak ji využijme,“ uzavírá s tím, že třeba je to zároveň jedna z posledních možností. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…