Záchranáři by měli dostávat odstupné. Pracuje na tom Heger

11.09.2011 10:44

Ministr zdravotnictví Leoš Heger plánuje návrh, podle kterého by záchranáři dostávali odchodné. Heger v tom vidí veřejný slib, který musí splnit. Návrh pak bude předán ministerstvu práce a sociálních věcí.

Záchranáři by měli dostávat odstupné. Pracuje na tom Heger
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

Leoš Heger hodlá připravit návrh, podle kterého by zdravotníci dostávali určitý benefit za své služby. Učinil jsem něco jako veřejný slib, že to ministerstvo zdravotnictví zajistí," řekl ministr zdravotnictví pro server iDNES.cz.

Původně odchodné na poslední chvíli vypadlo ze zdravotní reformy. David Rath totiž protestoval, že tento pozměňovací návrh nenačetl poslanec Jiří Štětina z Věcí veřejných. Koalice tak nechtěla riskovat, že by opoziční ČSSD mohla napadnout zákon u soudu, a tak odchodné pozdržela.

Související: Rath zostra: Heger je Julínkův pošťák. A reformu upravují Pat a Mat

Heger však nyní prohlásil, že zákon sepíše a odešle na ministerstvo práce a sociálních věcí. To by je pak mělo zařadit mezi své zákony. Štětina také tento týden popisoval, že koalice odchodné plánuje spolu s dalšími výhodami, například výsluhovým příspěvkem. "Chceme postavit zdravotnické záchranáře na úroveň policistů nebo hasičů," zdůvodnil Štětina.

Heger si však není jistý, zda se podaří návrh připravit tak rychle, aby byl přijat ještě do konce tohoto roku. "Ale budeme se snažit to otevřít, protože zazněl veřejný slib na úrovni koalice, že se to zajistí," dodal ministr.

Čtěte:
Reformní zákony stav zdravotnictví nezlepší, myslí si odbory
Sobotka: Proč se zde věci mění na poslední chvíli. Že by reforma nebyla domyšlená?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…