Žádné fotky kritické infrastruktury, nabádají Rusové obyvatele Krymu. A mezitím jinde...

23.07.2023 9:34

Přemýšlejte, než něco zveřejníte, jinak pracujete pro nepřítele. Z Krymu přišla výzva. Ukrajinská tajná služba mezitím zveřejnila další zachycený telefonát ruského vojáka s jeho ženou. Drsný telefonát: „Vy**bali s námi.“ Ruská státní agentura RIA Novosti oznámila, že velké ztráty utrpěli i „žoldáci“ německé a polské národnosti. Po raketovém útoku na Lvov.

Žádné fotky kritické infrastruktury, nabádají Rusové obyvatele Krymu. A mezitím jinde...
Foto: Repro Twitter
Popisek: Ukrajinská protiofenziva

Ukrajinci provedli útok na muniční sklad na Krymu. Sami Ukrajinci tvrdí, že na Krymu zasáhli sklad paliva. Podle agentury Reuters Ruskem dosazený gubernátor Krymu Sergej Aksjonov prohlásil, že nikdo nebyl zraněn. Později však přiznal, že ke zraněním došlo. Záběry sdílené státními sdělovacími prostředky ukazovaly na místě hustý oblak šedého dýmu.

Ruské bezpečnostní složky varovaly obyvatele, aby na sociálních sítích nezveřejňovali žádné snímky či videa kritické infrastruktury na poloostrově. Oleg Kryuchkov, poradce Aksjonova, vyzval lidi, kteří znají autory takových příspěvků, aby je nahlásili ministerstvu vnitra nebo bezpečnostní službě FSB. „Pamatujte, že video zveřejněné na webu, vojenských nebo jiných kritických objektů, je práce pro nepřítele,“ upozornil.

Server Kyiv Post ve stejné době uveřejnil další, podle ukrajinské tajné služby zachycený, telefonát ruského vojáka. „Ztráty jsou v poslední době obrovské a zůstalo nás velmi málo, přesto nás stále posílají na nebezpečné pozice. Do prdele, doslova tady s námi vyjebali, brzy nás tady všechny pozabíjejí,“ sdělil voják podle ukrajinské tajné služby své manželce. Prohlásil prý, že by jeho žena neměla věřit tomu, co říkají o ruských ztrátách státní média. Postěžoval si, že ruským vojákům se nedostává munice. „Ukrajinci svádějí silný boj a jsou dobře vybaveni. A my nemáme nic. To, co se říká v televizi, je obecně nesmysl. Je lepší ji vůbec nezapínat,“ telefonoval.

Anketa

Bude Vladimir Putin příští rok opět zvolen prezidentem Ruské federace?

94%
4%
hlasovalo: 10472 lidí
Ruská státní agentura RIA Novosti oznámila, že velké ztráty utrpěli i „žoldáci“ německé a polské národnosti. Po raketovém útoku na Lvov. „Podle potvrzených údajů došlo v důsledku skupinového útoku vysoce přesnou dálkovou námořní zbraní na území Akademie pozemních sil Ukrajinských ozbrojených sil ve městě Lvov ke zničení velkého počtu zde umístěných polských a německých žoldnéřů,“ napsala ruská státní agentura s odvoláním na ruské ministerstvo obrany.

Washingtonský Institut pro studium války (ISW) připomněl slova ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, který veřejně přislíbil, že ukrajinské protiofenzivní operace mohou brzy nabrat na tempu a že zpoždění protiofenzivních operací bylo částečně způsobeno omezeným množstvím materiálu. „Ukrajinští představitelé 22. července uvedli, že ukrajinská zásahová kampaň proti ruským vojenským cílům v týlových oblastech úspěšně degraduje ruské logistické a protibaterijní schopnosti, což pravděpodobně přispívá k asymetrickému gradientu úbytku ve prospěch Ukrajiny. Ukrajinský náčelník Hlavního ředitelství raketových vojsk a dělostřelectva a bezpilotních systémů generálního štábu plukovník Serhij Baranov 22. července uvedl, že ukrajinské raketové a dělostřelecké jednotky jsou zodpovědné za přibližně 90 % ruských ztrát. Baranov uvedl, že ukrajinské raketové a dělostřelecké jednotky vytvořily díky západním vysoce přesným raketám a dělostřeleckým systémům ‚palebnou pěst‘ na dlouhou vzdálenost a že ukrajinské údery jsou tak silné a přesné, že ruské síly již nemohou vést účinnou protibaterijní palbu,“ napsal institut ISW.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Přiznejme si, že., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekudli , 23.07.2023 10:51:50
Zelenského prezidentství je neuvěřitelná manipulace, která vejde do učebnic: obyčejný komik, který se dostal k moci, protože sliboval dlouho očekávaný mír, zatáhl své spoluobčany do krvavého masakru.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

22:15 Migranti a infekční choroby. „Vláda se to snaží bagatelizovat.“ Profesor Beran varuje

Výskyt černého kašle v ČR dosáhl svého dlouholetého maxima. Vedle zvýšeného výskytu černého kašle se…