Zadnice cvakají: Nová čísla. Babiš v pohodě, ale jiným už jde o vše

09.09.2021 11:17

Čtvrteční MF Dnes předložila čtenářům exkluzivní průzkum předvolebních nálad voličů od společnosti Median, který ukazuje, že hnutí ANO Andreje Babiše (ANO) dál posiluje. Dostalo by 28,8 procenta hlasů voličů. Druhou koalici SPOLU by volilo 21,1 procenta dotázaných a Piráty se Starosty 19,8 procenta respondentů. ČSSD a komunisté by měli zpozornět.

Zadnice cvakají: Nová čísla. Babiš v pohodě, ale jiným už jde o vše
Foto: Hans Štembera
Popisek: Volební urna

Je tu další z řady předvolebních průzkumů. I tento ukazuje, že je hnutí ANO opět na vzestupu a jde do trháku. Hlas by mu teď dalo až 28,8 procenta dotázaných, zatímco druhou koalici SPOLU, tedy koalici ODS, lidovců a TOP 09, by volilo 21,1 procenta dotázaných. Třetí koalici Pirátů a Starostů by volilo 19,8 procenta lidí.

Anketa

Má být Hana Lipovská odvolána z Rady ČT?

5%
93%
hlasovalo: 12536 lidí

Do Sněmovny by proniklo ještě hnutí SPD Tomia Okamury se ziskem 10,7 procenta voličů.

Další strany už by zůstaly mimo Sněmovnu.

Platí to o ČSSD, která by podle průzkumu získala 4,9 procenta hlasů a jen těsně by nepřekročila pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do Sněmovny. Formace Trikolóry, Svobodných a Soukromníků by podle průzkumů získala 4,7 procenta hlasů, Přísaha Roberta Šlachty 4 procenta a komunisté pouze 3,5 procenta hlasů.

Analytik Přemysl Čech z agentury Median k tomu dodává, že jednotlivá voličská jádra stran a koalic jsou tentokrát podle průzkumů poměrně stabilní a partaje či koalice si budou navzájem jen těžko odlákávat voliče.

Podle politologa Jana Kubáčka by strany mohly zabodovat ještě u voličů, kteří před čtyřmi lety k volbám vůbec nešli. O ty teď usiluje jak hnutí ANO, tak např. Přísaha Roberta Šlachty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…