Zahajlovali a vyhlédli si romskou rodinu v autobuse. Nechutný útok z Prahy, terčem i malé dítě

16.12.2020 19:54

V noci z neděle na pondělí se měl v pražském autobusu MHD odehrát rasistický útok na rodinu tmavé pleti s malým dítětem v kočárku. Dvojice mužů středního věku údajně rodině vyhrožovala a pokusila se ublížit malému dítěti, o incidentu na svém webu informuje server Romea.cz. Chování útočníků potvrdilo několik svědků včetně řidiče autobusu. Oba se pak strážníkům přiznali.

Zahajlovali a vyhlédli si romskou rodinu v autobuse. Nechutný útok z Prahy, terčem i malé dítě
Foto: Redakce
Popisek: Romea

Anketa

Bojíte se, že zemřete na covid-19?

18%
82%
hlasovalo: 8047 lidí
„Půl hodiny po půlnoci upoutal křik a obrovské rány hlídku strážníků, která kontrolovala konečnou stanici metra Háje, přicházející od autobusové zastávky Brechtova. Z autobusu právě vystupovali dva muži se vztyčenými pravicemi a pokřikem „Sieg Heil“, typickým nacistickým pozdravem. Řidič autobusu uvedl, že oba muži nastoupili před půlnocí ve stanici I. P. Pavlova a jeli až na konečnou. Během cesty se zaměřili na rodinu – muže a ženu snědé pleti s malým dítětem v kočárku. Rodiče slovně uráželi a dítě se snažili z kočárku vyndat. Když se otec dítěte ohradil, vyhrožovali mu újmou na zdraví. Zároveň opakovaně hajlovali,“ uvádí v tiskové zprávě Městská policie hlavního města Prahy.

Podle redakce Romea.cz měli agresoři ve věku 46 a 47 let muže rasisticky urážet a křičet na něj: „Cikáne, chceš přes držku?“ Incidentu v autobuse přihlíželo minimálně pět svědků, kteří rasistické chování útočníků potvrdili.

Oba muži se poté k hajlování sami přiznali a hajlovat zkoušeli i před přítomnými strážníky. Policie oba muže zadržela a pro podezření ze spáchání trestného činu je odvedla na služebnu, kde u jednoho zjistila 1,7 promile alkoholu v krvi, druhý dechovou zkoušku odmítl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…