Zajímavé názory, ale nemá do toho co mluvit, vzkázal Kalousek Zemanovi

20.05.2013 15:31

Ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) v ČT 24 reagoval na návrhy, které prezident Miloš Zeman přednesl v pondělí na Žofínském fóru. Kalousek ocenil Zemanovy názory, ale dodal, že prezident nemá do chodu státních úřadů co mluvit.

Zajímavé názory, ale nemá do toho co mluvit, vzkázal Kalousek Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek

Zeman mimo jiné navrhoval, aby se Ministerstvo pro místní rozvoj změnilo na Ministerstvo veřejných prací a jako takové koordinovalo peníze na investice z evropských zdrojů i peníze domácí, které by nabízelo soukromým firmám na základě veřejně prodiskutovaných investičních projektů.

Prezident také hovořil o tom, aby se v zákonech zakotvilo ustanovení, že investice jako součást státního rozpočtu nebudou klesat, a dokonce by se měly pravidelně zvyšovat, i když by to bylo jen v minimální míře.

Pokud bychom nebyli rozpočtově odpovědní, platili bychom o 20 miliard více

S tím ale nesouhlasí Kalousek: „Kdybychom se chovali rozpočtově nezodpovědně, odevzdávali bychom finančním skupinám o 20 miliard více.“

„Rozpočtová politika i kompetenční zákon jsou zcela mimo ústavní pravomoce prezidenta republiky. Pan prezident přednesl zajímavé názory, ale pan prezident do toho nemá co mluvit,“ dodal Kalousek.

Nejsem zastáncem Ministerstva veřejných prací

Ministr prý není příznivcem Ministerstva veřejných prací. Podle něj by bylo lepší Ministerstvo pro místní rozvoj zrušit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…