Zákaz prodeje koránu v ČR, vidle na muslimy, „placený blázen“ Peszynski... Komunista Ondráček v akci

02.05.2018 15:46

Z PROFILŮ Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček usedl k počítači a odpověděl na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vysvětloval mimo jiné, proč v České republice není trestné prodávat svatou knihu všech muslimů, korán. Kdybychom chtěli zakazovat prodej koránu, museli bychom zřejmě zakázat i prodej Bible.

Zákaz prodeje koránu v ČR, vidle na muslimy, „placený blázen“ Peszynski... Komunista Ondráček v akci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Při svém rezignačním projevu označil Zdeněk Ondráček poslance pravého spektra poslanecké sněmovny za demokratickou žumpu

Jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz chtěl vědět, jak je možné, že v Česku lze koupit svatou knihu všech muslimů, korán, i když se tam mluví mimo jiné o zabíjení nevěřících. Rád by od někdejšího policisty slyšel, jak je tohle možné, když současně dochází ke stíhání lidí, kteří hrozí, že na muslimy vezmou vidle.   

„Na jednu stranu jsou lidé stíháni za podněcování k nenávisti, když vyjadřují názor, že lidé budou potřebovat vidle a cepy proti muslimům, jsou stíháni za hanobení černochů, když jim nadávají do opic. Ale šíření koránu stíháno není?“ zeptal se čtenář.

Ondráček pánovi sdělil, že korán u nás lze koupit stejně snadno jako Bibli. Pokud bychom v České republice chtěli zakázat korán, museli bychom pravděpodobně zakázat i Bibli. Lidé by podle Ondráčka neměli zapomínat na to, že věty v koránu samy o sobě ještě nejsou trestné. Trestného činu se dopustí až ten, kdo si je vyloží doslovně a pokusí se je beze zbytku naplnit.

„Korán stejně jako Bibli můžete koupit téměř v každém knihkupectví nebo na internetu. To, že jsou v něm uvedené věty, je pravda. Věta samotná však nezabíjí, zabíjí až konkrétní člověk, který podlehne textu a snaží se ho vyplnit. To však je již o ideologii, šíření nenávisti a konkrétních útocích. Útoky i šíření nenávisti trestné jsou, ideologie však nikoli. Pokud by člověk chtěl naplnit, to co je kde psáno, museli bychom zakázat asi i Bibli, a dokonce i některé pohádky. Proč něco dělá či nedělá policie, je dotaz, který je třeba směřovat jinam. Já policii neřídím ani neúkoluji. Stejně tak nevím nic o tom, že by politici něco zakazovali. Pokud takové informace máte a máte k tomu konkrétní důkazy, budu za ně rád. Přeji hezký den,“ napsal poslanec.   

Došlo i na aktivistu Tomasze Peszynského. Ten nedávno svolal protest proti motorkářskému gangu Noční vlci, jehož členové schvalují např. připojení Krymu k Ruské federaci. Tím se podle aktivisty podobají svým předkům, kteří v roce 1968 přijeli do Československa v tancích a zahájili okupaci této země.

„Oni sice nemají tanky, mají jenom motocykly, ale jedou tady ze stejného důvodu. Jedou tady šířit ruský imperialismus, vměšování do České republiky. Jsou to zločinci, podporuje je česká pátá kolona, podporují je fašisti a podporují je komunisti. Jestli vám záleží na demokracii a svobodě, tak se nebojte, proboha, lidi, nebojte se, nic vám neudělají! Přijdeme a postavíme se jim na odpor, budeme proti nim protestovat a nebudeme se jich bát. Točím toto video proto, že na Facebooku umí psát výzvy každý a já vám ukazuju sebe, svůj obličej, jsem Tomasz Pezsynski a říkám, že se nebojím Rusů a postavím se na začátku května Nočním vlkům. A ptám se vás, jestli půjdete se mnou. Jestli se bojíte někoho, koho se bát nemusíte, anebo jestli máte odvahu bránit svobodu a demokracii. Doufám, že se uvidíme 7. května na akci proti Nočním vlkům!“ uvedl Tomasz Peszynski. 

Ondráček v jedné z odpovědí na dotaz pravil, že ho Peszynského slova nechávají v klidu, protože tohoto muže považuje za blázna. „Peczynski je pro mě normální blázen, který jen provokuje. Ostatně je za to zřejmě i dobře placen. On a stádo novinářů placených ze stejných zdrojů na případnou reakci policie už dlouho čekají. Přeji klidný 1. máj,“ napsal Ondráček.

Vysvětlil také, co si myslí o komunistické straně. Rozhodně se prý nestydí za to, že je jejím členem. Podle svých vlastních slov by se naopak musel stydět, kdyby byl členem jedné ze stran, které podle něj patří do „demokratické žumpy“. Je přesvědčen, že nemá žádná temná místa ve své minulosti, takže se nemá za co stydět. Negativní obraz o něm prý vytvářejí jen média.

„Stud bych cítil, pokud bych se jakkoli zapletl se stranami DemoŽumpy, které se každá svojí měrou podílely na rozkradení této republiky. Kdybych chtěl, jak Vy píšete, honit kariéru, byl bych členem jedné z nich. Přeji hezký den,“ rozloučil se.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…