Zakázat Rajchlovo PRO. Po Václaváku tvrdý úder

15.03.2023 8:10 | Ze sítí

Publicista a někdejší člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka příliš dobře nevydýchal vyjádření expremiéra Andreje Babiše (ANO) k dění po sobotní demonstraci „Česko proti bídě“, po jejímž skončení se část lidí pokusila sundat z fasády Národního muzea ukrajinskou vlajku. Babiš se totiž vyjádřil, že incident je „potřeba vysvětlit“ a zmínil, jak nahlíží na dění před zásahem policie. „Z kápa opozice je teď běhna politiky, co kňourá o cti a přitom zvedá sukni. Rajchlovi a ruské páté koloně,“ pouští se za to do šéfa ANO Šarapatka, podle něhož byla policie „holubicí míru“. Vyzývá vládu, aby Rajchlovu stranu PRO rozpustila.

Zakázat Rajchlovo PRO. Po Václaváku tvrdý úder
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany PRO Jindřich Rajchl

Šarapatka, který již před samotnou akcí šířil, že půjde o „Majdan blbých“, se k sobotní demonstraci svolané stranou PRO právníka Jindřicha Rajchla vrátil s vyjádřením k incidentu po demonstraci, při němž se část jejích účastníků pokusila sundat z fasády Národního muzea ukrajinskou vlajku.

Publicista poukázal, že k události se vyjádřil neúspěšný prezidentský kandidát a lídr ANO Andrej Babiš v XTV a nastínil, co podle něj dění předcházelo. „Já jsem dostal jedno video, kde stojí policisté před Národním muzeem a najednou tam přijde zezadu policista, něco jim tam zašeptá a oni pak zaútočí na ty lidi. Takže je potřeba to vysvětlit,“ řekl v pořadu předseda největšího opozičního hnutí a bývalý premiér.

Připomenul také, jak jim na akci autistický žák odcizil reproduktor a shrnul, že to, že měli přítomní chtít násilně vniknout do muzea, „není dobré“. „Proč máme všude ukrajinské vlajky, tak to je samozřejmě debata jiná,“ dodal. „Doufejme, že se to nějak vyšetří.“ Co se týče demonstrace, hodnotil, že účast byla slušná, akorát litoval, že akce skončila konfrontací s policií. Ale vlády se podle něho mění ve volbách, ne na ulicích.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Důchodová reforma

Jak vysvětlíte, že teď kritizujete vládu za navyšování věku odchodu do důchodu, přitom to není tak dlouho, co jste to taky navrhovala a tehdy vás zastavila Maláčová? A druhá věc, co mě zajímá, jestli máte připravenou nějakou vlastní důchodovou reformu, protože když jste byli ve vládě, tak jste s žád...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jenom více Šarapatků a Řeporyjců,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekerejam , 15.03.2023 9:27:41
a jim příbuzných kreatur, aby konečně i ti, kteří až dodnes neprohlédli, v pravé nahotě jejich žlučovité nenávisti vůči všem, kdo smýšlejí jinak, než oni, poznali pravou podstatu té „jejich demokracie“.

|  14 |  1

Další články z rubriky

„Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

18:50 „Babiš nebyl agent StB.“ Rána ze Slovenska. Odpůrci bez sebe: Hnus. Nehoráznost

Slovenské ministerstvo vnitra uznalo, že Andrej Babiš byl neoprávněně evidován jako agent StB v někd…