Zakázat Rajchlovo PRO. Po Václaváku tvrdý úder

15.03.2023 8:10 | Ze sítí

Publicista a někdejší člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka příliš dobře nevydýchal vyjádření expremiéra Andreje Babiše (ANO) k dění po sobotní demonstraci „Česko proti bídě“, po jejímž skončení se část lidí pokusila sundat z fasády Národního muzea ukrajinskou vlajku. Babiš se totiž vyjádřil, že incident je „potřeba vysvětlit“ a zmínil, jak nahlíží na dění před zásahem policie. „Z kápa opozice je teď běhna politiky, co kňourá o cti a přitom zvedá sukni. Rajchlovi a ruské páté koloně,“ pouští se za to do šéfa ANO Šarapatka, podle něhož byla policie „holubicí míru“. Vyzývá vládu, aby Rajchlovu stranu PRO rozpustila.

Zakázat Rajchlovo PRO. Po Václaváku tvrdý úder
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany PRO Jindřich Rajchl

Anketa

Je v pořádku hrozit blokádami vládních budov?

94%
5%
hlasovalo: 49426 lidí
Šarapatka, který již před samotnou akcí šířil, že půjde o „Majdan blbých“, se k sobotní demonstraci svolané stranou PRO právníka Jindřicha Rajchla vrátil s vyjádřením k incidentu po demonstraci, při němž se část jejích účastníků pokusila sundat z fasády Národního muzea ukrajinskou vlajku.

Publicista poukázal, že k události se vyjádřil neúspěšný prezidentský kandidát a lídr ANO Andrej Babiš v XTV a nastínil, co podle něj dění předcházelo. „Já jsem dostal jedno video, kde stojí policisté před Národním muzeem a najednou tam přijde zezadu policista, něco jim tam zašeptá a oni pak zaútočí na ty lidi. Takže je potřeba to vysvětlit,“ řekl v pořadu předseda největšího opozičního hnutí a bývalý premiér.

Připomenul také, jak jim na akci autistický žák odcizil reproduktor a shrnul, že to, že měli přítomní chtít násilně vniknout do muzea, „není dobré“. „Proč máme všude ukrajinské vlajky, tak to je samozřejmě debata jiná,“ dodal. „Doufejme, že se to nějak vyšetří.“ Co se týče demonstrace, hodnotil, že účast byla slušná, akorát litoval, že akce skončila konfrontací s policií. Ale vlády se podle něho mění ve volbách, ne na ulicích.

Babišovo vyjádření k incidentu v tomto duchu se podle Šarapatky dalo očekávat. „Čekali jsme to. Výlov ze dna má dalšího revírníka. Babiše. Krysí naturel a panika z porážky Petrem Pavlem ho žene mezi kolaboranty a extrémisty. Domovy důchodců totiž nejsou Lurdy: hlasů ubývá a grázl má strach zůstat v koutě,“ spílal někdejšímu premiérovi.

Babiš se dle něj „bez naděje na návrat k moci stane terčem účtování“. „Byznysmeni, které obral, nejsou zrovna humanisti,“ podotkl Šarapatka následně a shrnul, že z Babiše, coby „kápa opozice“ je teď akorát „běhna politiky, co kňourá o cti a přitom zvedá sukni“, a to dle Šarapatky: „Rajchlovi a ruské páté koloně.“

„Pohled je to pro otrlé. ‚Duce‘ lůzy, jenž zrazuje vlast pro Putina a Zloděj První v ideové kopulaci,“ vyplísnil Babiše publicista.

Podle Šarapatky policie u Muzea postupovala značně mírně, a to i tím, že „ze zákona nezametla s Rajchlovými příznivci, kteří v sobotu tváří v tvář policistům hajlovali“. Z policie to prý tak dělá „holubici míru“.

Záznam incidentu popisovaného Šarapatkou můžete zhlédnout zde:

Někdejší člen Rady ČT si z akce odnáší dojem, že „přituhuje“. A to prý nejen u nás: „‚Krásná atmosféra…Potkávám zde moje fanoušky, úžasné!‘, slzela pod Rajchlovou tribunou, bok po boku s Bobošíkovou a Lipovskou, Berenika Peštová. Blbost kvete, řeklo by se. Je to horší: teta, která má kolaboranty a extrémisty za kamarády, je Babišovou poslankyní. A není sama. Přituhuje. Na Slovensku se dere k moci proruský Fico, vedle je Putinův Orbán. A Orbán je Babiš. I Bulharsko míří k Moskvě. Babiš je všechno, jen ne Čech a s Evropou má nevyřízené účty.“

Babiš je dle mínění publicisty s podporou Rajchlovi „zase blíž k vítězství a cestě na východ, skončí-li vláda“. „Zničit mu plány a rozpustit Rajchlovu stranu je její povinnost. V zájmu demokracie a nás všech,“ vyzývá vládu Šarapatka.

„Politickou stranu lze rozpustit… když je její zjištěné chování protiprávní a představuje dostatečně bezprostřední hrozbu pro demokratický právní stát,“ připomíná vládě Šarapatka a tvrdí, že pro to tedy „důvody jsou“. „Teď jen ty ‚koule‘, vážení ministři…“ nabádá členy vlády, aby se odhodlali.

Podobná slova padala od Šarapatky již před počátkem demonstrace nazvané „Česko proti bídě“. „Bývali nebo jsou v našich životech. Z milých blízkých odcizení hysterici, co pálí mosty. Z demokratů anarchisti, z pravičáků bolševici, z levičáků extrémisti. Nebo ‚cvoci‘ konspirací. Putinovy bílé myši. Pokus vyšel: virus zabral. Teď se lepí na jeho ‚děvky‘, co pořádají demonstraci. Jsou jak Lenin s revolucí, v březnu chtějí Únor,“ poznamenal Šarapatka na svém facebookovém profilu v polovině minulého týdne.

„Řvou ‚pryč s vládou!‘… za to, že lepí díry v Babišově Titaniku. Že je draho… ač si na nich Babiš mastí kapsy. Že je inflace... byť ji má zkrotit Babišův milec v čele národní banky. Že jsme v EU... kde podporujeme Ukrajinu proti jejich chlebodárci. Utrhli se ze řetězu. Ministry chtějí ‚likvidovat‘, ‚umlátit lopatou‘ a ‚věšet‘. Na Parlament ‚zaútočit jako na Kapitol‘ a ‚rozervat pár vládních poslanců‘,“ varoval tehdy před akcí, kterou označil za „Majdan blbých“.

JUDr. Jindřich Rajchl

  • PRO 2022
  • Předseda strany Právo Respekt Odbornost
  • mimo zastupitelskou funkci

„Na tribuně s parazity: ruskými šváby a masařkou české politiky. Rajchlem s kádry z líhně Šloufa. S Hamplovou. S komunisty. I ‚nácci‘ budou. A rádi by též fosílie padlé strany: Paroubek, Škromach a Hašek ze sedliny oranžády. Bude všechno: řev, nenávist, agresivita, bůček, pivo i rádiovky,“ přinesl Šarapatka svůj náhled na dění na Václavském náměstí již přes samotnou demonstrací. A již předtím zmínil, že je „úkol vlády a prezidenta“, bránit budoucnost naší země. „A bude-li ohrožena, třeba i represemi. Demokracie není jednosměrka. Dialog skončil…“ zaznělo od Zdeňka Šarapatky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: rak

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jenom více Šarapatků a Řeporyjců,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusekerejam , 15.03.2023 9:27:41
a jim příbuzných kreatur, aby konečně i ti, kteří až dodnes neprohlédli, v pravé nahotě jejich žlučovité nenávisti vůči všem, kdo smýšlejí jinak, než oni, poznali pravou podstatu té „jejich demokracie“.

|  14 |  1

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…