Zakazujete mi hosty, končím. Okamura seknul televizi s pořadem. Ta je v šoku

25.01.2012 17:11

Podnikatel a potenciální kandidát na prezidenta, Tomio Okamura, ve středu odpoledne šokoval média. Kvůli neshodám ohledně hostů do jeho nového pořadu na TV Barrandov totiž s touto televizí ukončil spolupráci ke konci února, i když nejprve oznámil, že výpověď podává s okamžitou platností. Sama televize byla ale tímto sdělením šokována. O Okamurově rozhodnutí se dozvěděla až od redakce ParlamentníchListů.cz.

Zakazujete mi hosty, končím. Okamura seknul televizi s pořadem. Ta je v šoku
Foto: hns
Popisek: Tomio Okamura v TV Barrandov

"Důvodem vypovězení smlouvy z mé strany je rozhodnutí majitele televize zakázat předjednaný rozhovor s předsedou Lékařského odborového klubu panem Engelem, údajně proto, že si ve své televizi nepřeje odboráře," zdůvodnil Okamura ukončení spolupráce v oficiálním prohlášení. "V situaci, kdy není možné některá témata diskutovat a přístup na obrazovku mají či nemají jen vybrané osoby, jde o zcela jiný formát, než na jakém jsme se vzájemně dohodli," dodal.

Barrandov je v šoku

Na Okamurově kroku je zajímavé, že dříve než samotné TV Barrandov oznámil ukončení spolupráce médiím. Alespoň to tvrdí sama televize. "To mě překvapujete, o celé věci se dozvídám až od Vás. Vůbec nevím, že pan Okamura spolupráci ukončil," sdělila ParlamentnímListům.cz asistentka ředitele marketingové komunikace Janise Sidovského Irena Soukupová. 

Okamura: Vše vědí

Okamura ale kontruje. A šokuje podruhé. "Nejdříve jsem své rozhodnutí oznámil písemně TV Barrandov a snažil jsem se záležitost dnes v poledne také se zástupci televize nejprve diskutovat," řekl ParlamentnímListům.cz podnikatel.

O tom, že TV Barrandov ale o jeho konci neměla ani zdání, svědčí i fakt, že až dosud visí na jejích stránkách bannery upoutávající na Okamurův nový pořad. Jeho první díl bude odvysílán 30. ledna. Další pravidelné zpravodajsko-publicistické desetiminutovky s názvem Dobrý večer, Česko! bude podnikatel uvádět jen do konce února, pak prý spolupráci ukončí.

Televizi odboráři nevoní

A konkrétní důvod, proč podnikatel spolupráci ukončil? Prý "nechce záměrně zkreslovat veřejné mínění tím, že bude hovořit jen s vybranými osobnostmi bez názorových protivníků. "Můj styl práce spočívá na opačném principu - pokud s něčím nesouhlasím, tak o tom mluvím, a s těmi, co nesouhlasím, polemizuji," vysvětlil v textu zaslaném médiím.

Odborářům se kromě Barrandova nedostává pozvání ani do konkurenční televize Prima

„Mohu potvrdit, že TV Prima nezve odboráře do politických debat. Nikdy jsem pozvání nedostal ani já ani nikdo z naší asociace,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz předseda ASO Bohumír Dufek. Jedinou výjimkou byl předseda konkurenční ČMKOS Jaroslav Zavadil, který se v pořadu Partie objevil v prosinci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Šulcová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…