Zákazy kouření to nekončí. Příště si možná posvítí na muže, kteří špatně sedí v metru. Neděláme si legraci

10.06.2017 17:52

Velmi netradiční omezení čeká na muže v Madridu. Jak píše server Extra.cz, muži mají utrum s oblíbenou polohou sezení ve veřejné dopravě. Pokud totiž při sezení mají příliš roztažené nohy, zabírají tím prý příliš místa a napadají osobní prostor těch, kteří sedí vedle nich. Budou tedy muset mít zřejmě nohy pěkně u sebe.

Zákazy kouření to nekončí. Příště si možná posvítí na muže, kteří špatně sedí v metru. Neděláme si legraci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanice metra linky A Muzeum

Posed, při kterém mají muži příliš roztažené nohy, má prý i další úskalí. „Madridským ženám asi vadí, že i přes kalhoty se mužům kolikrát vykreslí jejich chlouba – i to prý madridské ženy znepokojuje,“ píše se na serveru.

Jak uvádí server Extra.cz, nařízení o roztahování mužských nohou ve vlacích a autobusech chce uvést v platnost madridská veřejná doprava. Podle některých lidí je prý totiž poloha, kterou mnozí muži při jízdě rádi zaujmou, často až nechutná a napadá osobní prostor ostatních cestujících.

Vyhlášku iniciovalo uskupení Mujeres en Lucha, tedy madridských žen. Myšlenkou petice, kterou uskupení založilo, bylo znovuzískání rovnoprávnosti mezi muži a ženami. „Totiž ženy v Madridu prý není těžké vidět s nohou přes nohu svíjející se v nepohodlné poloze a vedle nich sedícího muže, který má roztažené nohy přes půl vagonu,“ píše se na sereru. Podobná vyhláška, která bude zřejmě platit v Madridu, funguje už například i v New Yorku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…