Zakladatel ODS kritizoval Babiše. Teď se prý začíná bát o své blízké

17.10.2015 15:03

Petr Havlík, jeden ze zakladatelů ODS a její bývalý manažer, který se dosud veřejně angažoval, se stahuje do soukromí. Důvodem je, že se kvůli výhrůžkám obává o sebe a o své blízké. Uvádí to v prohlášení, které zveřejnil server Svobodné fórum.

Zakladatel ODS kritizoval Babiše. Teď se prý začíná bát o své blízké
Foto: obcane.cz
Popisek: Petr Havlík

Havlík si večer 15. října při příchodu ke svému autu všiml, že z ráfku předního levého kola trčí zapíchnutá ulomená větev, na níž byl napíchnutý kousek papíru s červeným vykřičníkem. Když se pak raději jen opatrně rozjel, zjistil, že kolo uchází. „Zastavil jsem a bylo jasné, že plášť kola je naříznutý. Dojel jsem téměř po ráfku do garáže a došlo mi, že se stalo něco vážného. Druhý den mi bylo řečeno, že jsem měl štěstí, že to kolo ucházelo, neboť při plné rychlosti a pomalejším ucházení by to mělo fatální důsledky. Asi proto do toho ráfku někdo zapíchl tu větev jako varování,“ uvedl Havlík.

Celý text je ZDE

Z celé události se rozhodl vyvodit zásadní důsledky. Rozhodl se skoncovat s veškerými svými veřejnými aktivitami. A to včetně publikační činnosti. „Nechci a nemohu ohrožovat sebe a své blízké. Atmosféra mírně řečeno houstne. Integrita státu veškerá žádná. Z kritiků a oponentů se stávají nepřátelé a zrádci. Vracíme se do normalizačních půdorysů opírajících se o špiclování, vydírání, zastrašování a spoléhajících se na dva základní pilíře – strach a lež,“ napsal s tím, že se nadále chce věnovat jen své rodině, svému živobytí a pozitivním věcem ze svého mikrosvěta.

Server dodává, že Petr Havlík v poslední době na přednáškách detailně popisoval agresivní a tunelářské metody podnikání současného ministra financí Andreje Babiše, jehož je ostrým kritikem stejně jako oligarchické moci obecně.

Spoluzakladatel ODS Petr Havlík se s touto stranou rozešel poměrně brzy, již v roce 1993. V roce 2013 byl zakladatelem týmu Klausovavelezrada.cz ohledně amnestie prezidenta Václava Klause. Mimo jiné je členem výboru občanské iniciativy Vraťte nám stát a členem výboru platformy Svobodu médiím.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…