Zaorálek a Timmermans ukončí pražskou konferenci o budoucnosti EU

15.06.2017 6:12

Projevy místopředsedy Evropské komise Hanse Timmermanse a ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) dnes ukončí třetí ročník mezinárodní konference Prague European Summit (PES). Třídenní konference se zaměřuje na budoucnost Evropské unie. Dnešní expertní panely se budou věnovat také politickým i obchodním důsledkům brexitu.

Zaorálek a Timmermans ukončí pražskou konferenci o budoucnosti EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brexit, ilustrační koláž

O vyjednávání o vystoupení Británie z Evropské unie dnes bude v Černínském paláci hovořit například český velvyslanec při EU Martin Povejšil. V diskusi o obchodních vztazích Londýna a Bruselu promluví náměstek ministra průmyslu Vladimír Bärtl.

Na třídenním diskusním fóru již vystoupili předseda české vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD), slovenský ministr zahraničí Miroslav Lajčák, guvernér České národní banky Jiří Rusnok a čeští i zahraniční diplomaté a experti na různé oblasti evropské integrace.

Boji proti radikalizaci se věnovali ministři zahraničí Zaorálek a Lajčák. Shodli se na tom, že evropské země musí postupovat společně. Evropa se podle nich musí snažit nabízet možnosti lidem, kteří ztrácejí životní perspektivu a hrozí u nich, že podlehnou extremistickému uvažování.

Další diskuse se vedly o bezpečnostní politice EU, proměnách vztahů s globálními mocnostmi, digitalizaci nebo jednotném trhu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…