Zaorálek má jasno: Vedení Černínského paláce posílí dva nestraníci

11.01.2014 12:53

Pravděpodobný ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (ČSSD) již má vybrané lidi do svého týmu. Má jít o dva nestraníky. O profesora politologie a bývalého ředitele Ústavu mezinárodních vztahů Petra Druláka a předsedkyni Česko-německého fondu Kristinu Larischovou.

Zaorálek má jasno: Vedení Černínského paláce posílí dva nestraníci
Foto: Archiv MZV
Popisek: Černínský palác, sídlo Ministerstva zahraničních věcí

S novými tvářemi Černínského paláce Zaorálek dlouhodobě spolupracuje a jejich jména potvrdil Lidovým novinám. Jejich přesné zařazení však zatím není známé.

Politolog Petr Drulák by mohl plnit funkci náměstka a poradce Zaorálka, nezáleží ale na něm. Půjde o koaliční dohodu, každá strana by tam totiž viděla někoho jiného. Kristina Larischová, které není příliš známá, pro sociální demokracii přestavuje spoj do Berlína. Nadace Friedricha Eberta je totiž napojená na německé sociální demokraty.

Kritikům jmen však vadí jejich nezkušenost s resortem. Zaorálek LN potvrdil, že žádného serióznějšího straníka, který by měl zkušenosti s exekutivou, v týmu nemá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…