Zaorálek sjel před novináři Drábka a pak škrtal na plakátu hlavy ministrů

03.10.2012 15:48

Místopředseda ČSSD a sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD) nesmlouvavě zareagoval na oznámení ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka (TOP 09, který oznámil, že ke 31. říjnu opustí ministerskou funkci. Podle Zaorálka je rezignace v zásadě nedostatečným krokem. Drábek se prý nikdy neměl stát ministrem.

Zaorálek sjel před novináři Drábka a pak škrtal na plakátu hlavy ministrů
Foto: Tomáš A. Nový
Popisek: Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD

"Drábek vůbec neměl do funkce nastoupit, hřímá Zaorálek. Daleko větší problém než zneužívání sociálních dávek představuje rozdělování veřejných zakázek. Pan Drábek změnil systém sociální pomoci na systém, na němž se mělo vydělávat. Ministerstvo šetřilo na lidech sociálně slabých, aby mohlo rozdělovat dvě a půl miliardy na informační technologie," rozčiloval se Zaorálek.

Následně připomněl, že opozice na možná selhání na MPSV upozorňuje již zhruba rok.

Následně vzal do ruky fix, otočil se k připravené fotografii vlády v původní povolební sestavě a přeškrtal symbolicky hlavy těch ministrů, kteří z různých důvodů už na svém postu nejsou.

Pokračuje rozklad státu

Ve stejném duchu reagoval i sociálnědemokratický kandidát na prezidenta Jiří Dienstbier, který podotkl, že kauza MPSV ukazuje, jak kabinet premiéra Petra Nečase ve skutečnosti nebojuje proti korupci. "Tato vláda nemá zájem rozkrýt majetkovou strukturu firem, které stojí za realizací veřejných zakázek.

Stejně tak by měla být zavedena možnost zdanit majetek osob, kteří si tzv. žijí nad své finanční poměry. Stát by měl mít možnost zdanit majetek, který přesahuje reálné příjmy prověřovaných občanů. V neposlední řadě je třeba jasně zprůhlednit finanční dary, které lze posílat jednotlivým politickým stranám, přičemž možnost přijetí daru od právnických osob by měla být zcela znemožněna.

"Jediným čistým řešením celé situace jsou předčasné volby a přál bych si, aby k nim došlo co nejdřív," uzavřel Zaorálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…