Zásadní jsou velká města, hodnotí volby Bělobrádek. Věří v úspěch lidovců i v Praze

11.10.2014 16:47

Předsedové koaličních stran Bohuslav Sobotka (ČSSD) a Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL) komentovali dosavadní průběh voleb. Oba mají střízlivé odhady ohledně volebních výsledků. Pro lidovce prý bude zásadní uspět ve velkých městech. Sociální demokraté zase chtějí obhájit křesla v Senátu.

Zásadní jsou velká města, hodnotí volby Bělobrádek. Věří v úspěch lidovců i v Praze
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Pavel Bělobrádek

„Teď není čas na tipování ani na výzkumy. Musíme si počkat na to, jak hlasovali občané, kteří přišli. Myslím si, že lidé, kteří přišli, ukázali, že jim není jedno, kdo bude v zastupitelstvech a v Senátu,“ prohlásil Sobotka a poděkoval za hlasy pro sociální demokracii.

„Každý hlas pro kandidáty, každý zvolený kandidát je určitě úspěch,“ myslí si Sobotka. Připomněl svůj tip na zisk devíti senátorských křesel. 

Věřím, že se lidovci vrátí do velkých měst

Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek řekl, že pro lidovce budou zásadní velká města. „My jsme i v absolutních číslech posílili i v Praze. Věřím, že se vrátíme i v Českých Budějovicích, snad i v Pardubicích,“ doufá.

Po volbách budou následovat vyjednávání a vytváření spojenectví na radnicích. Lidovci prý nepůjdou do koalic s komunisty, pokud se nebude jednat o město či obec, kde nebude jiné řešení.

„S komunisty obvykle nechodíme. Výjimečně se to stává na menších obcích, kde jiné řešení není, ale to se stává i ODS. Pokud se někde objeví nějací extremisté, protože někde kandidují podivná hnutí, tak tam je to také na zvážení. Ani tam, kde kandidují známé tváře, to neznamená, že s nimi lze vytvořit koalice,“ prohlásil Bělobrádek.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…