Zásadní prohlášení Martina Komárka. Téma: Uprchlíci

24.08.2015 8:42

O politicích, kteří šplhají po zádech utečenců, se rozepsal ve své polemice pro Lidové noviny poslanec hnutí ANO Martin Komárek.

Zásadní prohlášení Martina Komárka. Téma: Uprchlíci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

„Současné tažení proti islámu a proti utečencům není nic jiného, než snaha etablovat nacionalistickou stranu. Podle zkušeností ze západní Evropy má takové uskupení možnost získat kolem dvaceti procent hlasů. Tím spíše u nás, kde rozklad tradičních stran pokračuje. Zarputilý biolog Konvička, inteligentní pilot Černoch, který vyfoukl Okamurovi jeho politický byznys, a možná i jurodivý židobijce Bartoš se pokusí vytvořit volební stranu a navázat na úspěch Úsvitu,“ píše Komárek s tím, že těmto politikům rozhodně nejde o ochranu národních zájmů.

Komárek následně píše o sytiuaci v Sýrii, Libyi či Jemenu. „Normální člověk, třeba doktor, technik, učitel, zdravotní sestra, majitelka módního salonu, dělník nebo uklízečka, má dvě možnosti. Buď čekat, až ho (ji) v lepším případě zabije bomba a v horším případě nějaké zrůdy znásilní a umučí. Druhá možnost je prodat vše, co máte, a vydat se na kocábce přes Středozemní moře. S úpěnlivou nadějí, že to přežijete a že si vás tam nechají,“ podotýká politik s tím, že je samozřejmé, že s vlnou zoufalých žadatelů o život dorazí i pár ziskuchtivců. „Ne nepodobných těm našim národovcům, kteří šplhají po zádech ubohých lidí, jež bojují o život,“ uvedl. 

„A Evropa se s tím musí vyrovnat. Evropa to musí zvládnout už proto, aby dokázala, že je nejlepší a nejcivilizovanější částí planety. A Česko, pokud to Konvička a spol. nevědí, chce být hrdou součástí nejcivilizovanější části planety,“ dodává Komárek s tím, že je normální, že lidé utíkají z pekla. 

„My musíme přijmout ty, kteří utekli z pekla, lidsky a inteligentně, tak aby milovali zemi, která je zachránila, stejně jako Čechoameričané milují USA.  A jasně: Ty, kteří si nezaslouží azyl, poslat zpátky. Jako politické utečence, kteří se chtějí po zádech nešťastníků vyšplhat do sněmovny,“ uzavřel. 
 

reklama

autor: vef

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…