Zase to začne bublat. V ČSSD není o vládě ještě rozhodnuto

30.04.2018 7:21

Dohoda o budoucí vládě stále není stoprocentní. A hnutí ANO stále nechce přistoupit na všechny požadavky ČSSD. Hnutí ANO například nechce mít v koaliční smlouvě přikázáno, že pokud z vlády odejdou ministři ČSSD, Andrej Babiš rezignuje. „Proč to chtějí mít na papíře?“ řekl k tomu předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček (ANO) s tím, že Babiš by samozřejmě na situaci reagoval. Píše o tom dnešní MF Dnes.

Zase to začne bublat. V ČSSD není o vládě ještě rozhodnuto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda poslanecké sněmovny Radek Vondráček

Vondráček se nad tímto požadavkem rozzlobil v pořadu televize Prima Partie, kdy podle něj je tato pojistka dehonestující a ponižující. „Je otázkou ‚politického a morálního rozhodnutí‘ konkrétního politika,“ řekl Vondráček a připomněl slova Andreje Babiše, který podle něj nemá případně problém s odstoupením.

Babiš přitom až doteď debatu o tomto problému odmítal a rozčiloval se nad tím, když měl poslouchat řeči o trestním stíhání. Stále trval na tom, že jde o účelovou záležitost.

Sociální demokracie přitom dostala od ANO nabídku hned pěti ministerstev. I přesto má stále problém s trestně stíhaným Babišem. Sobotní ústřední výkonný výbor strany však rokování s hnutím ANO neutnul, jak píše MF Dnes, nastalo dočasné příměří. „Znovu vybublat může na dalším zasedání předsednictva či ústředního výkonného výboru,“ píše MF Dnes. Sociálním demokratům jsou totiž kromě Babiše také trnem v oku okamurovci. 

Navíc – v závěru o celé vládní spolupráci bude hlasovat referendum ČSSD mezi téměř 20 tisíci straníky. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…