Zase „ukrajinští neonacisté“. Co naštvalo Rusy teď?

21.08.2023 12:10

Válka na Ukrajině pokračuje a Ukrajinci opět dokázali, že jsou schopni ruské agresory zasáhnout i na jejich území. Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová zuří. A mezitím bohužel roste počet obětí sobotního ruského barbarského útoku na divadlo a univerzitu v Černihivu. Útok odsoudila i OSN.

Zase „ukrajinští neonacisté“. Co naštvalo Rusy teď?
Foto: archív autora
Popisek: vojenský dron

„Ruské ministerstvo zahraničí odsoudilo nedělní útok ukrajinského dronu na železniční stanici v západoruském Kursku, při kterém bylo zraněno nejméně pět lidí. Stalo se tak poté, co Rusko o víkendu zaznamenalo několik útoků ukrajinských dronů v různých oblastech země včetně Moskvy,“ uvedla americká zpravodajská stanice CNN.

„Záběry ověřené BBC ukazují rozbitá okna a požár na železniční stanici v Kursku, která je asi 150 km od ukrajinských hranic,“ doplnila k tématu britská veřejnoprávní stanice.

Ruská agentura RIA Novosti uvedla, že oněch pět lidí zranily rychle letící úlomky skla.

„Ukrajinští nacionalisté doslova zasadili ránu naší společné historii,“ uvedla v prohlášení mluvčí ministerstva Maria Zacharovová.

Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že zastavilo další ukrajinský dronový útok na Moskvu. Ruská letecká agentura Rosaviatsia uvedla, že lety na mezinárodní letiště Domodědovo a Vnukovo byly v důsledku toho „dočasně omezeny“.

Server katarské televize Al-Džazíra upozornil, že dronové útoky hlásí i ruská města Rostov a Bělgorod ležící poblíž hranic s napadenou Ukrajinou.

Mezitím bohužel narůstá počet obětí po sobotním ruském raketovém útoku v Černihivu, který v první chvíli usmrtil 7 lidí a dalších 156 zranil. Úder ve městě v blízkosti ruských hranic a daleko od frontové linie zasáhl univerzitu a divadlo.

Vedle toho Rusové opět udeřili i v Charkovské oblasti. Na jedno ze zdravotnických zařízení. To však podle Ukrajinců nebylo v provozu, takže ruský úder usmrtil jen jednoho muže, kterému bylo 71 let. Další útok provedli Rusové v Chersonu. Tady zavraždili ženu.

Rusové se podle serveru Al-Džazíra snaží posílit vzdušnou obranu na západě země, aby akce ukrajinských dronů ještě více snížili. Ukrajinci posilují svou vzdušnou obranu dlouhodobě, od konce února 2022, od napadení Ruskem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Blablabla. Nějak nám ti zpravodajci, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseProbuzený , 21.08.2023 12:53:42
zapomněli sdělit, že na té "výstavě" dronů, zařvalo dvacet specialistů na vojenské drony. Byl to regulerní vojenský cíl.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

8:32 Průlom: „Ano, stát se to může.“ Výrobce covid-vakcín přiznal ohrožení

Ve Velké Británii došlo podle serveru The Telegraph k zásadnímu průlomu, co se týče odškodňování lid…